Magazin 20.09.2018.

“NA KRILIMA UMJETNOSTI” Koncert klasične muzike održan na banjalučkom Aerodromu

ČITANJE: 1 minuta

U pristanišnoj zgradi Međunarodnog aerodroma Banjaluka večeras je održan koncert klasične muzike “Aerodrom Banjaluka na krilima umjetnosti”, kao doprinos kandidaturi grada Banjaluka za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” Duško Kovačević istakao je da umjetnost ne pripada samo galerijama, muzejima, nego je to nešto što se može prirediti i na trgovima, ulicama i drugim mjestima.

“Iz tog razloga smo odlučili da večeras organizujemo koncert ozbiljne muzike, kako bi Aerodrom postao mjesto, ne samo odlazaka i dolazaka ljudi, te sastanaka i rastanaka, nego da bi to postalo i mjesto na kojem će se odvijati kulturni događaji”, rekao je Kovačević novinarima.

On je najavio da ovo preduzeće ima u planu i da nastavi sa ovim i sličnim aktivnostima, te da će u skorije vrijeme biti organzovane i izložbe.

“Sigurno je da ćemo nastaviti saradnju sa našim umjetnicima, kojima ćemo ponuditi mjesto da se predstave”, rekao je Kovačević.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović izrazio je zadovoljstvo što ovo preduzeće uvodi novine, kao što je učešće u kulturnom životu.

“Posebno me raduju aktivnosti koje se preduzimaju povodom početka niskobudžetnih letova, koji će znatno doprinijeti razvoju Laktaša, kao i cijele regije. Cilj je da se Aerodrom stavi u punu funkciju i da bude na usluzi građanima”, rekao je Karapetrović.

Muzičar Marija Pilipović, koja svira flautu, rekla je da je repertoar za koncert osmišljen tado da bi svako mogao da čuje nešto interesantno za sebe, ali i da podstakne sve da ovakvi događaji budu tradicija.

(Nezavisne)