Vijesti 29.02.2016.

Na Laušu potrebno veliko igralište

ČITANJE: 2 minute
igraliste
Lauš kao jedan od najvećih i najgušće naseljenih dijelova grada, koji broji oko 30.000 stanovnika, ima samo jedno manje dječje igralište, pa je i dalje prioritet da dobiju veliko mjesto za igru mališana.

Najmlađi nemaju adekvatan prostor za igru, dok srednjoškolci čeznu za teretanom na otvorenom.

-Postoji jedno igralište, ali je više namijenjeno za stariju djecu, a i sadržaj nije zadovoljavajući. Ovo je naselje sa velikim brojem djece i ovi mališani zaslužuju jedno veliko pravo igralište- kazala je Dragana T., majka dvije djevojčice.

Iz Savjeta mjesne zajednice Lauš govore kako postojeće manje igralište u blizini Omladinskog stadiona ne ispunjava potrebe jer je maleno i oskudno, te kako je izgradnja novog dječjeg igrališta na samom vrhu njihovih prioriteta.

-Imamo urađen projekat za igralište koje bi trebalo da bude napravljeno između ulica Miloša Matića i Vladimira Rolovića, riješeni su imovinski odnosi i potrebna su samo sredstva kako bi se krenulo s tom realizacijom- kazao je Nebojša Matić, predsjednik Savjeta MZ Lauš.

Naveo je da su s ovom problematikom upoznati i nadležni. Dječje igralište na toj lokaciji riješilo bi problem dvije mjesne zajednice Lauša i donje zone Pobrđa. Prema projektu predviđen je prostor za manji košarkaški teren, bogat sadržaj za najmlađe sa ljuljaškama, klackalicama i kućicama, teretana na otvorenom, dok je određeni dio prostora predviđen čak i za boćanje.

-Za takvo igralište potrebno nam je između 60.000 i 70.000 KM- govori Matić i navodi da ako grad ne može da im pomogne, onda bi se u pomoć mogle uključiti republičke vlasti.

Iz Gradske uprave saopštili su kako je budžetom za 2016. godinu predviđeno 50.000 KM za izgradnju komunalnih objekata – dječjih igrališta.

Odluka o tome na kojim će se lokacijama tokom ove godine graditi nova igrališta još nije donesena, a zavisi od stepena završenosti potrebe urbanističko-tehničke dokumentacije i vrijednosti investicije igrališta.

(NN)