Na Lego kockicama veća zarada nego na zlatu

Lego

Vrijednost prosječnog Lego seta povećavala se 12 posto godišnje od početka stoljeća, a investitori su u posljednjih 15 godina bili u mogućnosti osigurati bolju zaradu od Lego kockica nego od dionica ili zlata, prenose mediji.

Cijena određenih setova Lego kockica rasla je odmah nakon izlaska iz proizvodnje, a moderni setovi koji su izašli prošle godine na eBayu se već prodaju za iznos 36 posto veći od njihove izvorne cijene.

Oni koji su proteklih decenija i po ulagali u zlato ostvarivali su 9,6 posto godišnje dobiti, a oni sa štednim računima 2,8 posto.

Lego setovi koji su se nekad prodavali za manje od sto funti sada vrijede hiljade. Set s najvećim porastom cijene je „Cafe Corner“, model hotela koji se u prodaji pojavio 2007. godine, sastavljen od 2056 komada. Izvorno se prodavao za 89,99 funti, a cijena mu je danas, kada se više ne proizvodi, porasla na 2096 funti.

Set Lego kockica najveću cijenu postiže ako je i dalje u kutiji u savršenom stanju, no i korišteni Lego može postići cijenu nekoliko stotina funti višu od originalne.

(Agencije)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog