NA LISTI ČEKANJA 2.000 DJECE: U avgustu konkurs za upis djece jasličkog i vrtićkog uzrasta

Javni konkurs za prijem djece jasličkog i vrtićkog uzrasta u banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje trajaće od 1. do 15. avgusta, rekla je direktor Centra Jelena Kurtinović.

Kurtinovićeva je navela da je na listi čekanja za upis u vrtiće na području grada trenutno oko 2.000 djece.

Prema njenim riječima, još nije poznat tačan broj djece koja će u 2019/2020. godini biti primljena u vrtiće Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji raspolaže sa 24 vrtića u gradu.

Ona je napomenula da su svi kapaciteti u vrtićima popunjeni i trenutno je upisano oko 2.300 djece.

Kurtinovićeva je rekla da prijavu za konkurs treba da podnesu svi roditelji bez obzira na to da li imaju zahtjev.

– Sam zahtjev, ukoliko ga imaju, se boduje, i na svaki navršeni mjesec na čekanju je bod – pojasnila je Kurtinovićeva.

Ona je dodala da su najtraženiji vrtići “Kolibri” u naselju Lazarevo, “Radost” u Kočićevom vijencu i na Starčevici “Prvi koraci” i “Srna”.

Kurtinovićeva je istakla da je počela prva faza dogradnje vrtića “Kolibri” u naselju Lazarevo, gdje će biti mjesta za devet grupa sa ukupno 230 djece.

– U naselju Petrićevac se gradi vrtić kapaciteta šest grupa, planirana je potpuna rekonstrukcija najstarijeg vrtića u gradu `Ježeva kućica`, a na Starčevici bi u prostorijama bivše Gradske razvojne agencije trebalo da budu formirane dvije vaspitne grupe – kaže Kurtinovićeva.

Ona je naglasila da se u Banjaluci izuzetno mnogo radi kada je riječ o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i proširivanju kapaciteta, te dodala da je zadovoljna dinamikom rješavanja tog problema.

U gradskom Odjeljenju za komunalne poslove ističu da je u ovoj godini planirana izgradnja dva nova i rekonstrukcija jednog vrtića, i to u naseljima Centar, Lazarevo i Starčevica.

Za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju vrtića u nacrtu budžeta grada Banjaluka u ovoj godini je planirano oko 800.000 KM.

(Srna)

MILAN RADOVIĆ: Aćimović odličan kandidat, Italijani u BiH se zahvalili DNS-u

Milan Radović, potpredsjednik DNS-a komentarisao je raspodjelu resora unutar Vijeća ministara BiH, gdje je njegovoj stranci pripalo jedno ministarsko mjesto – i to Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice. DNS je na tu poziciju postavio Draška Aćimovića. Da li je DNS zadovoljan raspodjelom? “Pa definitivno DNS je dobio jednog ministra, za razliku od ostalih koalicionih

SVEČANA DODJELA ČLANSKIH KARATA: Demos u Gradišci primio 550 novih članova

U restoranu “Taksi bar” večeras je Gradski odbor Demosa u Gradišci organizovao svečanu dodjelu članskih karata za više od 550 novih članova. Svečanom prijemu prisustvovali su funkcioneri Demosa, predsjednik ove stranke Nedeljko Čubrilović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Predsjednik Gradskog odbora Demosa Vladimir Janković istakao je da je Demos u Gradišci formirao 42 mjesna odbora

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora