Vijesti 13.09.2016.

Na novoj listi prioriteta mjesnih zajednica samo stari problemi

ČITANJE: 2 minute

Lista prioriteta za rješavanje u mjesnim zajednicama i naredne godine ostaće ista kao i ove, a mještane uglavnom najviše muči loša infrastruktura i loša kanalizaciona i vodovodna mreža.

Potvrdili su to predstavnici savjeta MZ, koji novu listu prioriteta Gradskoj upravi treba da dostave do 15. septembra.

Ističu da je prošlo skoro devet mjeseci u ovoj godini, a da je malo toga urađeno od onoga što im je bitno za naselja.

Iz MZ Vrbanja ističu da će na listu prioriteta staviti sve što su i prošle godine, a to je izgradnja kanalizacije, te sanacija ulica koje su stradile u poplavama prije dvije godine.

“U naselju Vrbanja 90 odsto prioriteta za ovu godinu koje ćemo dostaviti Gradskoj upravi su bili prioriteti i prethodnih godina”, kaže Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice.

Kako kažu iz MZ Borik 1, na listi prioriteta je izgradnja kolektora za regulaciju otpadnih voda kod Vrbasa.

“Tražili smo i da se kružnim tokom reguliše saobraćaj u dijelu Ulice Živojina Mišića zbog veoma velikih gužvi koje se stvaraju u popodnevnim časovima”, ističe Rade Trivić, predsjednik Savjeta MZ Borik 1.

Dodao je da u Boriku nedostaju i oglasne table pošto nije dozvoljeno lijepljenje po drveću i stubovima rasvjete.

Iako prošle godine nisu dostavljali listu prioriteta, iz MZ Stračevica ističu da su prioriteti već godinama isti, te da će ovaj put zvanično pisati nadležnima. “Starčevica ima probleme koji se godinama ne rješavaju, a pored toga savjeti MZ su totalno izgubili smisao.

Jedan od gorućih problema je nedostak škola, imamo veliki broj učenika, a samo jednu školu, a i kapaciteti vrtića na Starčevici su nedovoljni”, kaže Dražen Milosavljević, zamjenik predsjednika Savjeta MZ Strarčevica.

Naveo je da im je potrebna i izgradnja rejonske pijace.

Iz MZ Obilićevo poručuju da je na njihovoj listi prioriteta nastavak izgradnje istočnog tranzita, kao i izgradnja trotoara pored OŠ “Petar Petrović Njegoš”.

Iz MZ Rosulje ističu da je većina njihovih zahtjeva do sada ispoštovana jer oni pripadaju užem dijelu grada.

“Naš prioritet za narednu godinu je izgradnja kanalizacione mreže u Srednjoškolskoj ulici, kao i presvlačenje sloja asflata i rekonstrukcija Zemunske ulice, koja je u lošem stanju”, kaže Željko Gagula, predsjednik Savjeta MZ Rosulje.

Što se tiče prioriteta za narednu godinu, iz MZ Dragočaj kažu da su svi prepisani, jer je urađeno smo nešto sitno, a prva na listi je rekonstrukcija društvenog doma.

(nezavisne.com)