Vijesti 04.08.2016.

Na parkingu kod Gradskog mosta još 40 mjesta

ČITANJE: 1 minuta

U toku je rekonstrukcija parkinga kod Gradskog mosta, kojim će ovaj dio naselja Obilićevo do sredine avgusta dobiti 40 parking mjesta. Potvrdili su ovo iz Gradske uprave i dodali da radove izvodi preduzeće “Niskogradnja” d.o.o. Laktaši.

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo 2, izjavio je kako je ovo jako značajno jer je ovo površina koja je odmah uz Gradski most i prilično je blizu centra, a parking je bio sav od makadama i rupa.

“Na ovom mjestu se održava ‘Ljeto na Vrbasu’, zbog čega dolazi dosta turista pa je i zbog toga ovo jako bitno. Radovi su počeli prošle sedmice, a najvažnije je to što se radovi izvodi kvalitetno”, istakao je Gačić.

Nenad Talić, odbornik SNSD-a, kazao je kako će izgradnjom ovog parkinga biti riješen jedan komunalni problem koji je mještanima ovog naselja godinama zadavao glavobolje.

“Ovo će mnogo značiti svim građanima, ne samo onim koji žive ovdje, jer se ovaj prostor najviše koristi kao prostor koji je dat nevladinim organizacijama. Na ovom prostoru se nalazi veliki broj ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, radnji”, kazao je Talić.

(nezavisne.com)