Region 26.03.2023.

Na pješačkom u Vukovaru naletjela na dječaka: “Izašla je, pomjerila ga i pobjegla”

ČITANJE: 2 minute

Juče u 19.27 zaprimljena je dojava o saobračajnoj nesreći u Ulici dvanaest redarstvenika u Vukovaru u kojoj je povrijeđen maloljetnik, objavila je policija.

“Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici utvrdili su kako se nepoznati vozač nepoznatim vozilom udaljio s mjesta sabraćajne nesreće nakon što je naletio na maloljetnog pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Maloljetniku je pružena hitna medicinska pomoć u NMB “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru gdje je utvrđeno da je teže povrijeđen.

Odmah su preduzete intenzivne mjere traganja za odbjeglim vozačem i vozilom.

Naknadno našli vozačicu

U 22 sata u Borovu policijski službenici su pronašli putnički automobil vukovarskih registracijskih oznaka koji se dovodi u vezu sa saobraćajnom nesrećom. Nad automobilom je obavljen uvđaj te je utvrđeno da je njime upravljala 38-godišnjakinja. Vozačica je uhapšena i nad njom provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

Od vozačice su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola u organizmu. Nadležnom državnom tužilaštvu policija će dostaviti krivičnu prijavu”, objavila je policija.

Izašla iz auta, pomaknula ga i pobjegla

Kako su čitataoci javili 24sata, vozačica je dječaka udarila automobilom dok je zaobilazila kamion koji je stao na pješačkom prelazu.

Ona je navodno došla do dječaka, pomaknula ga, ostavila ga da leži bez svijesti i pobjegla dalje. 24sata neslužbeno saznaju da je dječaku slomljena noga.

Od vozačice su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola u organizmu. Nadležnom državnom odvjetništvu policija će dostaviti kaznenu prijavu”, objavila je policija.

Izašla iz auta, pomaknula ga i pobjegla
Kako su čitatelji javili 24sata, vozačica je dječaka udarila automobilom dok je zaobilazila kamion koji je stao na pješačkom prijelazu.

Vozačica je navodno došla do dječaka, pomaknula ga, ostavila ga da leži bez svijesti i pobjegla dalje. 24sata neslužbeno doznaju da je dječaku slomljena noga.

Oznake: Vukovr