Vijesti 28.04.2017.

Na području Banjaluke oduzeta roba u vrijednosti 101.325 KM

ČITANJE: 1 minuta

Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banjaluka Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ privremeno je oduzela raznu robu na području koje pokriva ovaj centar u vrijednosti 101.325 KM.

Prilikom obavljanja redovnih aktivnosti na terenu u martu službenici UIO pronašli su i privremeno oduzeli veću količinu robe stranog porijekla bez prateće dokumentacije, saopšteno je iz UIO.

Oduzeta je veća količina tekstilnih proizvoda i parfema za koje vlasnici nisu imali dokaze o provedenom postupku i plaćene dažbine prilikom uvoza u BiH, zatim sitno rezanog duvana i više paklica cigareta koje su bile namijenjene crnom tržištu u BiH, a koje nisu bile obilježene markicama UIO.

Protiv počinilaca u skladu sa odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Prilikom otkrivanja i oduzimanja robe, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja koristila je opremu i znanje stečeno kroz program EDžBS Vlade SAD.

(glassrpske.com)