Vijesti 15.12.2022.

Na području Banjaluke povećan broj krivičnih djela u novembru

ČITANJE: 1 minuta

Na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka broj krivičnih djela u novembru je povećan za 8,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštili su danas predstavnici ove uprave na konferenciji za novinare i poručili da će za vrijeme predstojećih praznika biti povećan stepen bezbjednosti.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Dragan Ćibić rekao je da su u novembru evidentirana 153 krivična djela, a prošle 141, od toga su 134 riješena.

“Imamo povećanje prekršaja narušavanja javnog reda i mira za 37 odsto”, istakao je Ćibić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Jovan Stojčić rekao je da je Policijska uprava Banjaluka evidentirala manje teških krađa i krađa, prijavljeno je 14 krivičnih djela protiv života i tijela, a rasvijetljenost je 100 odsto.

“Zbog zloupotrebe droge prekršajno su sankcionisana 22 lica. Oduzeto je 5,97 grama kokaina, marihuane 843,42 grama, a amfetamina 75,64 grama”, naveo je Stojčić.

Načelnik Sektora policije Tihomir Cvijić naveo je da je evidentirano 377 saobraćajnih nezgoda, ali da nije bilo smrtno stradalih lica, te da je zabilježen manji broj teško povrijeđenih.

“U toku je preventivna kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske `Slavi odgovorno, slavi bez oružja` i realizuje se uz pomoć Razvojnog programa UN (UNDP) do 30. decembra”, naveo je Cvijić.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju da se građani uzdrže od upotrebe vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava i vožnje pod dejstvom alkohola.

(Srna)