Vijesti 11.11.2015.

Na području Bijeljine uhapšena dva narko-dilera

ČITANJE: 2 minute
uhapseni
Na području Bijeljine danas su uhapšeni Rajko Medić (50) i Dragoslav Marenović (60), osumnjičeni za organizovano krijumčarenje većih količina kokaina na području BiH i regiona, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru akcije kodnog naziva “Kolt”, koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, ostvarena je značajna saradnja sa policijskim i pravosudnim institucijama Srbije, gdje su sprovedeni određeni pretresi i istražne aktivnosti.

Medića i Marenovića uhapsili su pripadnici MUP-a Republike Srpske prilikom simulirane primopredaje narkotika u dobro isplaniranoj i operativno sprovedenoj akciji tužilaca, istražilaca i policije.

Zaplijenjeno je i 400 grama kokaina, izuzetno velike čistoće, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu veća od 40.000 KM, a na uličnom narko-tržištu i do tri puta više.

Medić i Marenović su pod istragom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa droge.

U ovom predmetu Tužilaštvo BiH sprovelo je opsežnu i koordinisanu istragu u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, policijskim agencijama u BiH i partnerskim agencijama u susjednim zemljama, s ciljem otkrivanja i procesuiranja krijumčara kokaina, izuzetno visoke čistoće, na području regiona.

Pripadnici Tužilaštva BiH, istražilac i stručni saradnik, u okviru pripreme aktivnosti, boravili su na području Srbije i aktivno učestovali u lociranju i otkrivanju počinilaca ovih krivičnih djela.

Na području Srbije tokom pretresa pronađen je i pištolj sa prigušivačem.

Prikupljeni dokazi ukazuju da je navedeni dio organizovane mreže krijumčara, koja kokainom snabdijeva ilegalno narko-tržište u Srbiji, BiH, Mađarskoj i Rumuniji, te da je u kontaktima sa dilerskim grupama i pojedincima koji čine ovu mrežu.

Akcijom “Kolt” nanesen je ozbiljan udarac narko-krijumčarskim strukturama, ističu u Tužilaštvu BiH.

(Agencije)