Politika 07.06.2017.

Na pomolu raspad DNS-a i NDP-a u Banjaluci!?

ČITANJE: 1 minuta

U Skupštini grada Banjaluka formira se novi nezavisni odbornički klub sastavljen od “odmetnutih” odbornika DNS-a, NDP-a, Socijalističke partije, kao i nezavisnog odbornika Milenka Jaćimovića, piše SrpskaCafe!

Izvori ovog portala otkrivaju da bi novi odbornički klub trebalo da ozvaniči svoj rad već na sljedećoj sjednici gradskog parlamenta. U tom klubu bi za početak, trebalo da se nađu Budimir Balaban, Stojan Vukajlović i Nenad Šibarević iz DNS-a, Dragan Talić iz NDP-a, Milan Milaković iz SP-a te nezavisni odbornik Milenko Jaćimović.

– Pojedini mediji nedavno su objavili da će aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban uskoro napustiti DNS, kao i da će za sobom povući još dva odbornika iz te stranke. Međutim, to je samo početak dramatične prekompozicije snaga u banjalučkom parlamentu. Isti, ako ne i veći rascjep, slijedi u NDP, čiji bi cijeli odbornički klub, a ne samo Dragan Talić, prema nekim vrlo ozbiljnim najavama uskoro trebalo da napusti članstvo u stranci Dragana Čavića i pridruži se “odmetnicima” iz DNS-a i SP-a – tvrde izvori ovog portala.

Da se priča o formiranju novog kluba odbornika u Skupštini grada Banjaluka ozbiljno “zakotrljala” svjedoči i nedavna zanimljiva prepiska na Facebooku u kojoj su učestvovali odbornici DNS-a Stevan Vukajlović i Boran Bosančić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, nezavisni odbornik Milenko Jaćimović, kao i još neki manje-više poznati ljudi iz javnog života Banjaluke i RS.

Dio te prepiske, koja je nastala povodom zajedničke fotografije Stojana Vukajlovića, Nenada Šibarevića i Milenka Jaćimovića možete pogledati ispod.

(srpskacafe.com)