Vijesti 01.02.2018.

Na pomolu rješenje problema izlijevanja oborinskih voda u Prištinskoj ulici

ČITANJE: 1 minuta

Problem sa izlijevanjem oborinskih voda u Prištinskoj ulici u naselju Derviši trebalo bi uskoro da bude riješen. Naime, ovih dana završen je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova za izgradnju oborinske kanalizacije u dijelu te ulice.

Izabrano je preduzeće “Građenje Đurić” d.o.o. Banja Luka, a početak radova je planiran u prvoj dekadi februara, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Kako su pojasnili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, postupak javne nabavke za izvođača radova je provelo nadležno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odnosno Jednica za koordinaciju poljoprivrednih projekata APCU, preko koje je Gradu i odobren kredit Svjetske banke u iznosu od 140.392 KM za izgradnju kanalizacije u Prištinskoj.

– Grad je prethodno pripremio projektnu i svu drugu potrebnu dokumentaciju. Projektom oborinske kanalizacije u dijelu Prištinske ulice obrađena je oborinska kanalizacija po trasi potoka Kremenac, na dijelu od Ulice Put srpskih branilaca do željezničke pruge, te nizvodno od pruge do uliva u rijeku Vrbas – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako je pojasnio, na predmetnom lokalitetu nije kvalitetno riješena odvodnja površinskih voda od padavina, gdje je ranije na terenu egzistirala trasa potoka Kremenac, koja je na više mjesta narušena izgradnjom objekata.

-Novom kanalizacijom, koja će biti izgrađena u dužini od 420 metara, biće riješena odvodnja oborinskih voda sa pripadajućih slivnih površina, kao i dotičućih voda iz korita povremenog vodotoka Kremenac – zaključio je Sandić.