Vijesti 16.11.2015.

Na poslu čuvao Obamu, u slobodno vrijeme vrebao djevojčice

ČITANJE: 2 minute
li mur
Li Mur je slao eksplicitene poruke i fotografije na broj za koji je mislio da pripada djevojčici od 14 godina. I sve to dok je bio na dužnosti u – Bijeloj kući!

Radnik tajne službe optužen je da je slao opscene fotografije i tekstualne poruke djevojčici za koju je mislio da ima 14 godina.

Međutim, Li Robert Mur slao je poruke i fotografije policajcu na tajnom zadatku, prema federalnom sudu u Vilmingtonu u Delaveru.

Mur (37) se predao policiji u ponedjeljak nakon što je prethodno poslat na “administrativni odmor”.

On je u petak preliminarno saslušan pred Državnim sudom gdje je optužen u dvije tačke: za traženje seksualnih usluga djetetu ispod 18 godina i pružanja nepristojnog materijala maloljetnom licu.

Mur je optužen da je vodio onlajn razgovore dok je bio na dužnosti, a jednom je tražio prikrivenom policajcu “da pošalje nešto uzbudljivo” dok je provjeravao lične karte na ulazu u Bijelu kuću.

Vlasti su objavile da su detektivi državne policije u Delaveru na društvenu mrežu “Meet24” postavili lažni profil tinejdžerke od 14 godina, a ona je kontaktirana u avgustu od strane Roba, koji je rekao da ima 30 godina i da dolazi iz Merilenda.

Dogovorili su se da komuniciraju putem aplikacije Kik, koja dozvoljava razmjenu fotografija i video-snimaka.

– Mur je ubrzo ćaskanje pretvorio u seksualno dopisivanje. Napisao je kako bi volio da dođe u Delaver i da se nađu zarad seksa. Mur je jasno znao da razgovara sa djevojčicom od 14 godina- rekao je detektiv Kevin Mekej.

Kada mu je 8. novembra rečeno da ide na “administrativni odmor”, Mur je poslao posljednju poruku policijacu na zadatku: “Mislim da ne treba više da razgovaramo.”

Prema optužnici, Mur je priznao da je slao i primao eksplicitne fotografije. Takođe je priznao da je kontaktirao i sa drugim korisnicima sajta “Meet24” za koje je vjerovao da su maloljetne djevojčice.

Tajna služba je podnijela saopštenje u kojem je naglasila da je cijeli slučaj proslijeđen Kancelariji profesionalne odgovornosti 6. novembra.

Kako su naveli, njegova bezbjednosne provjere su tog dana suspendovane, oduzeta mu je oprema, zabranjen pristup objektima tajne službe i poslat je na odmor.

Tajna služba pogođena je nizom skandala još od 2012. godine kada je više od 10 agenata i zvaničnika bilo umiješano u angažovanje prostitutki tokom predsjedničkog putovaja u Južnu Ameriku.

Prošlog mjeseca, generalni inspektor je objavio i da su dva službenika pronađena kako spavaju na radnom mjestu.

(Agencije)