Vijesti 30.12.2016.

Na Pravnom fakultetu prikazan dokumentarni film ”Djeca”

ČITANJE: 1 minuta

Na Pravnom fakultetu u Banjaluci danas je prikazan dokumentarni film ”Djeca” režisera Denisa Bojića koji predstavlja autentično, jedino i posljednje svjedočenje četiri preživjela roditelja, od ukupno 36 očeva i majki koji su u proteklom ratu izgubili po troje djece.

“Film koji je za kratko vrijeme osvojio brojna priznanja, a koji pokazuje velike muke i patnje srpskih porodica koje su u minulom ratu izgubile djecu, ostavio je jak uticaj na stotinjak studenata koji su prisustvovali projekciji”, saopštila je Studentska organizacija Pravnog fakulteta.

Projekciji je prisustvovao i jedan broj asistenata i profesora Pravnog fakulteta koji su, zajedno sa ostalim gledaocima, na određen način odali poštu onima koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je juče Bojiću priznanje
kao jednom od četiri zaslužna građanina u oblasti kulture za ovu godinu.

Bojić je tom prilikom rekao da ovo priznanje potvrđuje da je dokumentarni film “Djeca”, koji je rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, napravio veliki uspjeh na području Republike Srpske i šire.

Denis Bojić rođen je 1981. godine u Bjelovaru, a u Banjaluci je završio žurnalistiku na Filozofskom fakultetu. Autor je brojnih reportaža iz Evrope i regiona. Scenarista je i režiser dokumentarnog filma “Vukovarski bluz”.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik