Vijesti 26.12.2017.

Na proljeće nova trim-staza u parku “Mladen Stojanović”

ČITANJE: 2 minute

Rekreativci će na proljeće dobiti još jednu uređenu stazu za trčanje, koja će biti izgrađena u parku “Mladen Stojanović”.

Tender za izvođača radova trim-staze je završen, a gradnja bi trebalo da počne uskoro, zavisno od vremenskih prilika.

Prema projektu, staza za trčanje biće duga oko 1.200 metara, široka 185 centimetara, a podloga će biti napravljena od drobljenog sitnog kamena.

Ukupna vrijednost ovog posla je 53.470 KM, a izvođač radova biće banjalučko preduzeće “Vučković eksport import”.

“Izgradnja još jedne trim-staze uklapa se u program razvoja sporta od 2018. do 2022, kojim je predviđen i dio pod radnim nazivom ‘Sport dostupan svima'”, kaže Dragan Banjac, načelnik Odjljenja za obrazovanje, omladinu, zdravstvo i sport.

Banjac naglašava da će izgradnjom trim-staze u najvećem gradskom parku svi rekreativci dobiti kvalitetan prostor za trčanje i sportske aktivnosti, ali da će ovu stazu moći koristiti i aktivni sportisti za trening.

Uz trim-staze, sljedeće godine je u planu i gradnja dvije teretane u prirodi, i to u naseljima Starčevica i Lazarevo.

Plan je da teretana u prirodi na Starčevici bude izgrađena u Bulevaru Desanke Maksimović, na zelenoj površini kod pasarele, a u Lazarevu u Bulevaru Milutina Milankovića, u blizini OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Ove godine uređena je trim-staza na Banj brdu, a naredne godine u planu je izgradnja rekreativnih sadržaja na prostoru između Trapista i Banj brda.

“Na Banj brdu smo obnovili trim-stazu, a sada, na inicijativu Atletskog kluba Banjaluka i grupe građana, ulazimo u izgradnju staze za trčanje u parku ‘Mladen Stojanović’. Opredijeljeni smo da, u skladu s našim mogućnostima, izgradimo i uredimo što više sadržaja koji će omogućiti građanima, a posebno mladima da se besplatno bave sportom i rekreacijom”, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

1.200 metara biće dugačka trim-staza

185 centimetara biće širina staze za trčanje

53.470 KM koštaće radovi

(Nezavisne)