Vijesti 12.12.2017.

Na putu Banjaluka-Kneževo proglašeno vanredno stanje

ČITANJE: 2 minute

Vozačima se ne preporučuje korištenje regionalnog puta Banjaluka-Kneževo jer je, zbog jakih udara vjetra, na ovom području proglašena vanredna situacija, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na jake udare vjetra i opasnost od urušavanja stabala na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona, vozači se upozoravaju i u ostalim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, posebno u višim predjelima, te na putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Na putnim pravcima u Srpskoj vozi se po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, a iz AMS-a apeluju da vozači voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, koji reguliše privremena signalizacija.

Zbog izgradnje mosta u Krepšiću do 31. decembra obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Lončari-granica Republike Srpske /Brčko jedan/. Za vrijeme radova saobraćaj se odvija regionalnim putem Brčko-Cerik, lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica zbog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sve kategorije vozila u ulicama 27. marta i Srpske vojske. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija isključivo obilaznicom.

Na magistralnom putu na dionici Ljubogošta-Pale zbog sanacije u tunelu Kalovita Brda potpuno je obustavljen saobraćaj i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je planirana sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena predmetnim radovima, ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja su preusmjerena na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, opština Doboj, na magistralnom putu Brod-Odžak vozila će od 8.00 do 18.00 časova saobraćati sa 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Za sva vozila teža od 16 tona zabranjen je saobraćaj na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/.

Na području FBiH zbog sanacionih radova na auto-putu Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima od jutros nema dužih zadržavanja.

(Srna)