Vijesti 17.09.2018.

NA RADOST MALIŠANA Gradi se novo igralište na Starčevici

ČITANJE: 1 minuta

Stare i dotrajale rekvizite za igru mališana u Ulici Sime Miljuša na Starčevici, do kraja ovog mjeseca zamijeniće novo, savremeno dječije igralište, koje se gradi uz pomoć donacije Adiko banke.

U okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija, prije nekoliko dana počeli su radovi na igralištu u Ulici Sime Miljuša, na radost brojnih mališana i njihovih roditelja. Prema najavama iz Adiko banke, na igralištu će biti instalirane savremene igračke i to ljuljaške, klackalice, tobogan, njihalice i vrteška. Ukupna vrijednost donacije iznosi oko 31.000 KM, a radovi na igralištu bi trebalo da budu završeni do 30. septembra.

Po izgradnji, ovo će biti već 19. novoizgrađeno igralište, koje je, u okviru ove akcije, podignuto u posljednjih godinu i po dana. Zahvaljujući pomenutoj akciji, u gradnju novih igrališta uloženo je blizu milion maraka iz fondova društveno odgovornih kompanija.

Do kraja ove godine, uz ovo na Starčevici, trebalo bi da budu izgrađena nova igrališta u Novoj varoši i na Laušu.

Iz Adiko banke naglašavaju da su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu Gradske uprave za učešće u ovom projektu, te ističu da su, kao društveno odgovorna kompanija, uvijek spremni da podrže razvoj lokalne zajednice u kojoj posluju.