Vijesti 03.10.2022.

Na radost najmlađih: Nova mjesta za igru dobili mališani u Dragočaju, Centru, Racunama, Kuljanima, Petrićevcu…

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki mališani ove godine dobili su više novih mjesta za igru, a samo tokom proteklih nekoliko sedmica nova igrališta izgrađena su u naseljima: Centar, Dragočaj, Racune, Kuljani, te na Petrićevcu.

U sedmici kada se dodatno skreće pažnja na sva prava koja djeca imaju i na zaštitu istih, podsjećamo da, uz obezbjeđenje dodatnih mjesta u javnim vrtićima i sufinansiranje troškova boravka u privatnim vrtićima – Grad vodi računa i o tome da najmlađi stanovnici u svojim naseljima imaju i uređen kutak za igru.

Tako je protekle sedmice završeno dječije igralište u Dragočaju kako bi mališani imali mjesto za zabavu, ali i mjesto za zdravo i aktivno djetinjstvo.

I najmlađi u naselju Centar dobili su novo igralište. U bloku između ulica Nikole Pašića i Braće i sestara Glumac izgrađeno je dječije igralište i teren za basket.

Dječija igrališta nedavno su sagrađena i u Racunama, te uz vrtić na Petrićevcu.

Tokom proteklog mjeseca završeno je i dječije igralište, koje se nalazi na ulazu u naselje Kuljani i ujedno to je i prvo igralište, koje je izgrađeno u ovom naselju.

Ljetos je na radost mališana naselja Obilićevo u potpunosti rekonstruisano dječije igralište u Ulici Marka Kraljevića.

Nastavlja se sa izgradnjom novih mjesta za dječiju igru, pa su radovi u toku u naseljima: Bulevar, Trla, Kočićev vijenac i Šargovac, a uslijediće u Ramićima.

Istovremeno se priprema i projektna dokumentacija za nova dječija igrališta, između ostalih, za naselja: Srpske Toplice, Kuljane, Vrbanju i druga.

(E.M)