Vijesti 26.09.2018.

NA RADOST NAJMLAĐIH Otvoreno sportsko igralište u Gornjoj Piskavici

ČITANJE: 2 minute

Mještani Gornje Piskavice dobili su novo sportsko igralište, u okviru nastojanja Grada Banje Luke da se omoguće novi sadržaji na seoskom području i da se na taj način doprinose zadržavanju stanovništva u ruralnim sredinama.

Igralište je juče svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da je sportsko igralište u Gornjoj Piskavici izgrađeno na inicijativu mještana.

– Najljepši dio posla je kada se završi nešto što ljudima mnogo znači i što im zaista treba, pogovoto kada se radi o djeci. Mi smo u prošloj i ovoj godini na području grada napravili 18 dječijih igrališta. Ovo sportsko igralište je dio poslova koje radimo u obje Piskavice. Proljetos smo ovdje bili sa dva vodovoda, a sada je urađen i trotoar u Donjoj Piskavici. Trudimo se da na cijelom području grada građani osjećaju da pripadaju ovom gradu i da, gdje god možemo, uradimo poneki infrastruktruni projekat koji će poboljšati život građana – rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Dragan Banjac, kazao je da je u okviru sanacije i rekonstrukcije sportskih igrališta i 19 škola u Banjoj Luci, ovo vjerovatno projekat kojim se zatvara sezona. On je dodao da je u Gornjoj Piskavici izgrađen reprezentativan sportski teren koji će služiti građanima, a prije svega djeci koja bi trebalo da imaju iste uslove za život i odrastanje kao i djeca u gradu.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, izjavio je da je izgradnja igrališta zapravo plod dogovora mještana i Gradske uprave. Prema njegovim riječima, građani su izrazili potrebu da se napravi sportsko igralište uz još neke putne pravce u ovoj mjesnoj zajednici. Sandić je napomenuo da je prije nekoliko dana u Donjoj Piskavici urađen put Ševe – Zovik.

Predsjednik Savjeta MZ Gornja Piskavica Goran Knežević, rekao je da su dugi niz godina čekali na sportsko igralište za najmlađe.

– Na ovaj načino samo smo artikulisali njihov zahtjev preko Savjeta mjesne zajednice, a Grad nam je izašao u susret i izgradio ovo igralište uz puno razumijevanje načelnika i gradonačelnika. Takođe, sanirali smo klizište u naselju Ožegovići, a urađen je i dio rasvjete u našem kraju – zaključio je Ožegović.

Inače, Grad Banja Lujka je iz budžeta izdovjio oko 40.000 KM za gradnju dječijeg igrališta u Gornjoj Piskavici. Za gradnju puta Ševe – Zovik izdvojeno je 22.000 KM, dok je izgradnja trotoara u Donjoj Piskavici koštala 36.000 maraka.