Vijesti 03.10.2021.

NA RELACIJI DOBOJ – OMARSKA: Poginula jedna osoba u sudaru automobila i teretnog voza

ČITANJE: 2 minute

Vozač automobila poginuo je jutros kada je teretni voz naletio na njegovo vozilo na putnom prelazu između stanica Prisoje – Ukrina prema manastiru Stuplje, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

Nesreća se dogodila oko 8.00 časova, a na putničko vozilo naletio je teretni voz koji je saobraćao na relaciji Doboj – Omarska.

Mašinovođa je uvidjevši vozilo davao zvučne signale upozorenja, ali se tragedija nije mogla izbjeći, jer je vozilo ostalo na putnom prelazu, navode iz ŽRS.

Ovaj putni prelaz osiguran je trouglom preglednosti i “Andrejevim krstom”.

Na mjestu nesreće nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, javni tužilac, republički inspektor i članovi Komisije za vanredne događaje ŽRS.

U toku je uviđaj, a putnici iz putničkih vozova Doboj – Banjaluka i Banjaluka – Doboj na svoja odredišta biće prevezeni organizovanim kombi prevozom ŽRS.

“Željeznice Republike Srpske izražavaju duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i porodici nastradalog upućuju iskreno saučešće”, ističe se u saopštenju.

Iz ŽRS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu oprezni pri prelasku preko pruge.

“Obavezno je da se zaustave ispred putnog prelaza, kako bismo izbjegli tragedije zbog kojih iskreno žalimo”, dodaju u Službi za informisanje ŽRS-a.

Poznat identitet

Milorad Janković (76) iz Gornjih Vijačana, opština Čelinac, poginuo je jutros kada je u mercedes, kojim je upravljao, udario voz, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako su rekli iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, tragedija se dogodila oko osam časova na pruzi u Gornjim Vijačanima.

“Uviđaj je izvršio dežurni tužilac Aleksandar Simonović, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Čelinac. Tužilac je naložio preduzimanje istražnih radnji i mjera s ciljem utvrđivanju uzroka nesreće, kao i obdukciju tijela nastradalog, a koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci”, rekli su iz Tužilaštva.

(Srna/SB)