Vijesti 15.03.2016.

Na sajmu građevinarstva 120 izlagača

ČITANJE: 1 minuta
GRAMES
Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić otvorila je danas u ovom gradu 20. Međunarodni sajam građevine i elektro-mašinske industrije “Grames-Demi 2016″ na kome učestvuje 120 izlagača.

Brkićeva je navela da ovaj događaj doprinosi sajamskom razvoju Banjaluke i stvaranju mogućnosti za predstavljanje postignutih ciljeva.

– Građevinarstvo je značajna oblast privrede u ovom gradu, i u okviru njega djeluje gotovo 350 subjekata- rekla je Brkićeva.

Ona je podsjetila da je Banjaluka dobila sertifikat o dobrom poslovnom okruženju, te da je, kreiranjem brojnih olakšica za preduzetnike iz oblasti građevinarstva, prošle godine izdat znatno veći broj građevinskih dozvola u odnosu na prethodni period.

Predsjednik uprave Banjalučkog velesajma Dobrica Žugić rekao je da na Sajmu učestvuju izlagači iz više zemalja.

– Izlagači su donijeli dosta novina, te će posjetioci imati priliku da vide puno lijepih, ali i interesantnih stvari- rekao je Žugić novinarima.

Prema njegovim riječima, u okviru sajma planirane su i propratne aktivnosti, kao što su predavanja, prezentacije, te predstavljanje novih proizvoda koji se prvi put pojavljuju na tržištu.

Žugić je istakao da će posljednjeg dana sajma učesnicima biti dodijeljene nagrade za najbolji proizvod i najbolju prezentaciju.

On je dodao da je prostor velesajma obnovljen i uređen, kao i da je napravljena multifunkcionalna sala koja može poslužiti za održavanje sajmova i raznih svečanosti.

(Agencije)