Politika 25.01.2016.

Na sjednici Kolegijumu NSRS nije bilo riječi o smjeni Mihajlice

ČITANJE: 2 minute
SKUPSTINA
Radovan Višković, predsjednik kluba SNSD-a u Skupštini RS rekao je da je očekivao da na sjednici skupštinskog Kolegijuma bude i riječi o smjeni Milanka Mihajlice sa čela Odbora za bezbjednost ali da ne zna zašto se to nije desilo.

– Očekivao sam da će to biti, jer je logično da se to desi ako se donese zaključak Odbora da bude smijenjen. Raspitaću se zašto se to nije desilo- rekao je Višković nakon Kolegijuma.

Ponovio je raniji stav SNSD-a da MIhajlica ima pravo iznositi vlastite stavove kao poslanik ali da nema pravo iznositi stavove Odbora prije sastanka odbora.

Kolegij odlučio: Sjednica Skupštine RS 9. februara

Deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, za koju su predložene 24 tačke dnevnog reda, počeće 9. februara ove godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma NS RS.

Poslije Kolegijuma, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović precizirao je da je za dnevni red Devete sjednice predloženo pet prijedloga i sedam nacrta zakona, dok se preostale tačke dnevnog reda odnose na izvještaje i druge materijale iz nadležnosti parlamenta.

– Što se tiče prijedloga zakona, za ovu sjednicu predloženi su sljedeći akti: prijedlog zakona o stečaju, prijedlog zakona o suzbijanju korupcije i najtežih oblika privrednog kriminala, prijedlog zakona o prevozu opasnih materija, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o republičkoj upravi, te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata – kazao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, planirano je da Deveta sjednica bude održana 9.,10. i 11. februara, da bi već 12. februara bila održana sjednica skupštinskog kolegijuma na kojoj bi bio utvrđen dnevni red i termin održavanja naredne, 10. redovne sjednice NS RS.

Kako je naglasio, početak 10. sjednice biće zakazan najvjerovatnije za 23. februar.

(NN)