Region 10.12.2021.

NA SLOBODI: Dijana Hrkalović puštena iz pritvora

ČITANJE: 1 minuta

Dijana Hrkalović, bivša sekretarka u Ministrarstvu unutrašnjih poslova, izašla je iz pritvora.

Kako prenosi “Blic”, ona je iz pritvorske jedinice otišla u svoj stan.

Istraga protiv nje završena je u četvrtak, saslušani su svi svedoci i juče je trebalo da bude doneta odluka da ona izađe iz pritvora.

U pritvoru u Centralnom zatvoru bila je od 15. oktobra zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao slučaj “ubistva na tramvajskim šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno i oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za pet ubistava.

“Svih 20 svedoka je saslušano, svedoka koji imaju veze sa Bagzijem, a ne sa njom. Nju su u pritvoru držali na osnovu tačke dva, a to je da ne bi uticala na svedoke”, rekao je Ahmed Delimeđac, njen advokat. On je dodao da se “non-stop ponavljaju saslušanja svedoka”.

“Tih 20 svedoka je nije ni spomenulo. Više nemaju na osnovu čega da je drže, svako dalje držanje nje u pritvoru je nezakonito”, tvrdi advokat Hrkalovićeve.

Dijana Hrkalović je, podsetimo, krajem novembra ponovo saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, rečeno je u tom tužilaštvu.

“Dijanu Hrkalović terete da je nezakonito naredila da se sluša Darko Elez”, rečeno je za Blic.

(SB)