Vijesti 14.01.2021.

NA TERENU SA ZIMSKOM SLUŽBOM Stanivuković: Kritika pada brže nego snijeg, ali potrudićemo se da očistimo i jedno i drugo (FOTO)

ČITANJE: 3 minute

Nakon problema koje su izazvale snježene padavine u Banjaluci na društvenim mrežama se oglasio i gradonačelnika Draško Stanivuković koji zajedno sa zimskom službom obilazi teren.

On je rekao da kritika pada brže nego snijeg, ali će se potruditi da očisti i jedno i drugo.

Критика пада брже него снијег, али потрудићемо се да очистимо и једно и друго.

Од раних јутарњих сати заједно са нашом…

Posted by Драшко Станивуковић on Четвртак, 14. јануар 2021.

“Od ranih jutarnjih sati zajedno sa našom zimskom službom, obilazimo teren. Važno je da upoznamo građane sa činjenicom da se čišćenje snijega odvija prema prioritetima, a jedan od prioriteta je taj da putevi prema Kliničkom centru, Hitnoj pomoći, vatrogascima i slično, budu prohodni, ali ni jedan dio Banje Luke neće biti zapostavljen”, rekao je Stanivuković i zamolio građane za strpljenje i razumjevanje.

“Naše službe će i u narednim satima intenzivno raditi. Nastojimo da kroz što kraće vrijeme uđemo u svaku ulicu, zato budite slobodni nam putem komentara javljate stanje u vašim naseljima”, napisao je on na Fejsbuku.

“Prvi među jednakim”

Nakon prvih nekoliko sati sa zimskom službom, Stanivuković se ponovo oglasio na društvenim mrežama.

– Da bi svaki dio Banje Luke danas bio što prohodniji, svi moramo dati svoj doprinos, jer samo tako možemo stići do cilja. Zajedno sa našim građanima, uz prijatne razgovore, danas čistimo snijeg širom našeg grada. Želim da budem prvi gradonačelnik koji će uvijek biti na terenu kao pomoć i podrška, kao prvi među jednakima, jer nikad nisam bio neko ko bježi niti od odgovornosti niti od rada. Pozivam naše građane, zajednice etažnih vlasnika, da svi zajedno, ispred svojih ulaza očistimo snijeg i na taj način pokažemo zajedništvo – poručio je gradonačelnik.

On je dodao da su “naše službe uveliko na terenu”.

– Mi svoj put nastavljamo prema Jošikovoj Vodi, Bistrici i Bronzanom Majdanu, a vas pozivam da nas putem komentara izvještavate o stanju u vašim naseljima, kako bismo mogli da na vrijeme reagujemo – zaključio je Stanivuković.

“Nije nam bilo teško”

Kada na kraju dana rezimiram sve ono što smo danas uradili, znam da smo dali sve od sebe, a naše službe su ušle i u ulice koje se nikada do sada nisu čistile, poručio je Stanivuković u novom obraćanju na društvenim mrežama.

– Danas smo obišli Lauš, Jošikovu Vodu Bistricu, Bronzani Majdan i mnoga druga naselja našeg grada. Nije nam bilo teško da zajedno sa našim građanima čistimo snijeg, razgovaramo i što je najvažnije, osluškujemo njihove potrebe.
Ne mogu reći da je danas sistem zakazao, jer sistem do sada nije u potpunosti ni postojao, ali na nama je da ga ojačamo i nadogradimo – poručio je on.

– Takve reforme zahtjevaju vrijeme. Naša volja, rad i posvećenost gradu i potrebama građana su naša vodilja u procesu stvaranja funkcionalnog sistema i dodatnom jačanju naših službi koje su i dalje u pripravnosti – zaključio je Stanivuković, objavivši i nove fotografije sa sugrađanima.

(Banjaluka.net)