Vijesti 27.03.2021.

“Ležao je u potoku kao da spava” Mještanin opisao trenutak kada su pronašli Vukašinovo tijelo

ČITANJE: 2 minute

Tijelo desetogodišnjeg dječaka Vukašina Samardžije iz Nevesinja pronašlo je šest mještana na lokacija Ljubovića bara prema jezeru Alagovac, a jedan od njih otkriva kako je izgledala potraga.

Rejon koji smo dobili da pretresemo bio je otprilike 40 – 50 hektara površine, od štala na Pomakovcima do dna Ljubovića bare. Pretresali smo ga dva puta, dužno, u odlasku i povratku. Na nekim mjestima je šikara bila takva da sam pomislio da nema šanse da je tuda prošlo bilo šta osim divljih životinja, a ne dječak na biciklu – rekao je on.

Dodao je da su na kraju rejona sjeli i odmorili pet minuta nakon čega su krenuli nazad.

– Lijeva granica rejona je plitak potok, granica šume i Pantove bare. Kroz taj potok voda praktično ne teče nego se cijedi. Prvi do njega je bio čovjek iz Nevesinja, policajac. Nakon 250 metara povratka, povikao je “Evo ga!” Na trenutak sam pomislio da je živ, srce mi je zaigralo, sva šestorica smo dotrčali i vidjeli dječaka kako leži u tom plitkom potoku – napisao je mještanin na svom Fejsbuk profilu.

Biciklo je takođe bilo u potoku, dva metra od dječaka.

– Čovjek koji ga je prvi našao je kleknuo pored njega i opipao mu puls, ali je po boji i ukočenosti bilo jasno da dječak već mnogo sati nije živ. Ležao je u potoku kao da spava. Odmah smo obavijestili policiju i ostale potražne timove – rekao je mještanin.

On je dodao da je to slika koju će svaki od njih šest nositi u glavi do kraja života.

Uzrok smrti desetogodišnjeg Vukašina Samardžije iz Nevesinja biće poznat nakon obdukcije, a uviđajem je utvrđeno da na dječakovom tijelu nema tragova nasilja, prenosi Srpskainfo.

Policijska stanica Nevesinje juče je zaprimila prijavu da je u četvrtak oko 15.30 nestao desetogodišnji Vukašin Samardžija, a od njegovog nestanka za njim je tragalo više od 300 ljudi.

(A.M.)