Vijesti 30.04.2016.

Na Trgu Krajine stranke dijelile prava i drvena jaja

ČITANJE: 1 minuta
jaja-korpa-ATV
Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je između vladajućih i opozicionih stranaka Republike Srpske upriličeno pravo malo takmičenje u dijeljenju Vaskršnjih jaja.

Interesantno je što su jedni građanima dijelili prava, dok su drugi u ponudi imali drvena Vaskršnja jaja.

“Okupili smo se da obilježimo najveći Hrišćanski praznik i tim povodom građanima Banjaluke ćemo podijeliti 800 komada drvenih jaja”, rekao je za Klix.ba Aleksandar Gluvić iz Aktiva mladih Ujedinjene Srpske.

On je kazao da ljudi na prvu ne primijete da se radi o drvenim jajima, ali da im kada to spoznaju ponuđena jaja tjeraju osmijehe na lice.

“Drvena Vaskršnja jaja predstavljaju naš stav da nas protivničke političke partije ne mogu pobijediti tako lako i time pokazujemo da smo jači od drugih”, objasnio je samouvjereni mladi aktivista.

S druge strane stajale su aktivistice Socijalističke partije (SP) dijeleći prava Vaskršnja jaja, ne obazirući se mnogo na njihove komšije sa suprotnog štanda.

“Danas smo organizovali podjelu Vaskršnjih jaja u svim gradovima RS-a. Ovim želimo da sa našim građanima obilježimo najveći pravoslavni praznik”, rekla je predsjednica aktiva žena SP-a Milka Glamočić i dodala da ovaj praznik treba da bude motiv ljudima da čine dobro drugima.

U jednom trenutku su se dijeleći Vaskršnja jaja aktivisti pomiješali pa je došlo i do kratkog takmičenja u tradicionalnom tucanju jaja.

(Agencije)