Vijesti 29.02.2016.

Na ulicama Banjaluke rupa do rupe

ČITANJE: 2 minute
udarne-rupe-b-krsmanovica
Zimske padavine nanijele su ogromnu štetu mnogim saobraćajnicama, zbog čega je u pojedinim ulicama nemoguće zaobići udarne rupe.

Najviše štete pretrpjela je Prva kuljanska ulica, gdje je, prema riječima mještana, gotovo nemoguće kretati se od rupa koje se nalaze na putu. Bojan Kovačević, predsjednik Savjeta ove MZ, kaže da stanje u toj ulici nije samo loše već kritično jer se na jednom kilometru ove ulice, koji je ujedno i najfrekventniji, nalazi rupa na rupi i nikako se ne mogu zaobići.

Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja ističu da su radovi na sanaciji nastalih oštećenja na kolovozu konkretno u Prvoj kuljanskoj ulici planirani za početak marta. Situacija nije mnogo povoljnija ni u naselju Lazarevo u Ulici Vladana Desnice, koja je samo dijelom asfaltirana, a lokve su veoma duboke.

U istom naselju u Ulici braće Podgornika preko puta “Jelšingrada” nalazi se nekoliko udarnih rupa, koje, kako kažu, vozači odbijaju točak, ukoliko se naiđe na njih, a kad pada kiša manje su uočljive. “Nakon što sam izbjegla jednu veću udarnu rupu, odmah sam naletjela na drugu, koja je bila manja, ali zato veoma duboka. Bila je napunjena vodom i slabo uočljiva pa sam naletjela na nju i probušila gumu”, ispičala je mještanka naselja Lazarevo. Iz Savjeta MZ Petrićevac kažu da na rekonstrukciju Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića, koja je jedna od najoštećenijih, već dugo čekaju, a ništa bolja situacija nije ni u Ulici Jovice Savinovića.

– Ove dvije ulice su najkritičnije što se tiče udarnih rupa, mada imamo i ogranke koji uopšte nisu ni asfaltirani i dodatno su stradali od posljedica padavina. S ovim smo upoznali predstavnike grada, koji su najavili da će doći na lice mjesta i utvrditi stanje- kažu u Savjetu ove MZ.

Za održavanje i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva i sanaciju klizišta na putevima u ovoj godini grad Banjaluka izdvojiće 1.800.000 KM. Za održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica biće izdvojeno 750.000 KM, od čega će za sanaciju udarnih rupa biti izdvojeno 240.000 KM.

(Nezavisne novine)