Na ulicama Beča navijači iz Banjaluke

Atmosfera na ulicama Beča uoči utakmice Srbije i domaće reprezentacije je, uprkos kiši, puna pozitivnog raspoloženja među srpskim navijačima.

Kako javljaju srpski mediji, navijači se uveliko okupljaju na Švedenplacu odakle će oko 18 časova krenuti prema stadionu “Ernst Hapel”. Okupljanje navijača prati i veliki broj austrijskih policajaca.

Grupa Banjalučana je razvukla srpsku zastavu od 27 metara, a šajkače i trobojke su tokom popodneva bile dio kolorita bečkih ulica. Na Švedenplacu je trenutno oko 1.000 navijača, najviše ih je iz Republike Srpske, ali ih ima i iz Bazela, a srpski navijači su optimistični i očekuju pobjedu Srbije.

Srbija i Austrija igraju, za Srbiju vjerovatno odlučujući meč kvalifikacija za Munidijal u Rusije naredne godine.

Srpski navijači iz Austrije pozvali su da tribine stadiona u Beču budu ispunjene srpskim obilježjima, a ne klupskim, porukom da velikom podrškom pomognu ekipi Slaboljuba Muslina da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Pomaže Bog, Srbi. U Beču se sprema spektakl. Plasman na SP se ovde može osigurati. Na korak smo od šampionata! Potrebno je pobijediti Austriju! Tu se i TI pitaš! TI imaš ključnu ulogu na ovoj utakmici. Od tebe tražimo da glasne žice ostaviš na tribini kao što naši Orlovi ostavljaju srce na terenu! Tražimo da uredno pratiš navijanje! Molim te da ne oblačiš klupska obilježja nego isključivo obilježja Srbije”, navodi se u proglasu koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Dalje se dodaje “I ako Bog da, u Beču će se slaviti plasman na SP. Ovo je Beč, ovo je Srbija”.

Na stadionu “Ernst Hapel” očekuje se oko 20.000 srpskih navijača iz Srbije, Austrije, ali i okolnih evropskih zemalja. Austrijske vlasti večerašnju utakmicu uvrstile su u susret visokog rizika.

Više stotina policajaca brinuće o redu i miru u i oko stadiona “Ernst Hapel”.

(ATV)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo