Na Zelenkovcu od 25. do 28. jula 19. džez festival

Jazz festival Zelenkovac održava se već 18 godina i ima sve veću popularnost, naročito kod mladih u BiH i inostranstvu. 

Ovdje su nastupali Miša Blam (Tel Aviv – Beograd), Hannes Beckman (Minhen), Imre Kesegi (Mađarska), Edgar Wilson  (Mozambik), Monty Waters (svirao sa Miles Davisom – New York)…

Ove godine svoje gostovanje su do sad potvrdili bendovi iz Slovenije, Hrvatske, Estonije, Brazila, Francuske, Srbije i domaći bendovi iz Bosne i Hercegovine.

Među planiranim događajima je i Jazz music workshop (radionica jazz muzike). Za ovu radionicu stiže učitelj jazza iz SAD. Kroz ovu radionicu će mladi muzičari učiti o istoriji američkog jazza. Polaznici radionice će biti obučeni da izvedu jednu američku jazz instrumentalnu kompoziciju. Kompoziciju će se izvesti na jazz festivalu Zelenkovac, s drugim slavnim jazz muzičarima.

Na ovom festivalu učestvovaće:

Trio Livada iz Hrvatske
Trio Jasne Jovičević iz Srbije
Mangalam & Badu Paul iz Brazila
Rok Zalokar iz Slovenije
Dragon’s fuel iz Srbije
Oridano Gypsy Jazz band iz Hrvatske
Star Time Playboys iz Slovenije
Phlox Mkdk iz Estonije
JazzyBIT iz Rumunije
We Free iz Francuske

Otvaranje: Četvrtak 25. jula 2019.

»Women in jazz« (Žene u jazzu)

Za ovaj 19. festival organizatori uvode novu aktivnost – žene jazz muzičarke. Tri ženska jazz music banda će svirati njihove kompozicije.

Petak 26. jula 2019. i subota 27. jula 2019.

Jazz nastupi od podneva do večeri.

Nedjelja 28. jula 2019.

Festival će se zatvoriti u nedjelju 28. jula 2019. u popodnevnim satima.

Međunarodni jazz festival ,,Zelenkovac 2019,, ima ogroman značaj za organizaciju Ekološki Pokret Zelenkovac, kao i značaj u promociji prirodnih i društvenih vrijednosti regiona, promociju i podsticaj u razvoju turizma, kulturnog stvaralaštva, demokratizaicje društva i očuvanju životne sredine.

Prihodi za devet mjeseci 2,5 milijardi KM

Vlada Republike Srpske usvojila je danas konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za period 1. januar – 30. septembar prema kojem su prihodi i primici planirani budžetom za devet mjeseci ove godine ostvareni u iznosu od 2.500.700.000 KM, što predstavlja 102 odsto u odnosu na budžet za posmatrani period.

Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi

Rukovodstvima Gimnazije i Medicinske škole danas su svečano uručene zlatne medalje koje su učenici ovih škola, šest iz Gimnazije i tri iz Medicinske škole, osvojili na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva “Tesla fest 2019” u Novom Sadu u oktobru.

Advokat Sandić kritikovao vozače službenih automobila, pozvan na informativni razgovor

Banjalučki advokat Dario Sandić, poznat po tome što ukazuje na razne nepravilnosti u radu institucija, pozvan je danas na informativni razgovor. Sandić je na svom Fejsbuk profilu ukazao na bahato ponašanje vozača službenih vozila MUP RS i Vlade RS, a nadležnima nije trebalo dugo da pozovu Sandića. Zanimljivo je da je poziv bio telefonski i

PORUKA: SNSD traži od DNS-a novo ime za ministra, rastu Božovićeve šanse?

Predsjednik DNS Marko Pavić ne odustaje od kandidature Draška Aćimovića za ministra, ali je DNS dobio poruku iz vrha SNSD da do petka ponude drugo ime, saznaje Srpskainfo iz više izvora. Ne smiruju se turbulencije u DNS nakon što su izglasali Aćimovića kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Potpredsjednici koji su

VIŠKOVIĆ SA SINDIKATOM ENERGETIKE: Neće biti otpuštanja radnika koji ne prihvate otpremnine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je predstavnicima Sindikata udruženih radnika energetike da stimulativne otpremnine u ERS moraju biti oporezovane, ali i da Vlada neće dozvoliti otpuštanja radnika ako ne prihvate otpremnine. Ovo je za Srpskainfo izjavio predsjednik Sindikata udruženih radnika energetike Slobodan Ostojić, koji je sa kolegama iz Konfederacije sindikata imao radni sastanak s

POŽAR NA STARČEVICI: Gori potkrovlje kuće, nema povrijeđenih

U požaru koji je izbio u banjalučkom naselju Starčevica nema povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Požar je izbio u potkrovlju porodične kuće u Ulici Stevana Bulajića. Vatrogasci sa dva vozila gase požar. Za sada nije poznat uzrok, a uviđaj će biti obavljen nakon gašenja. (Srpskainfo)

Vozaču pozlilo, pa udario u dva automobila

Vozač „audija” izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u dva parkirana automobila u ulici Trive Amelice. Nesreća se desila oko 14.20 časova, a prema riječima očevidaca vozaču je pozlilo pa je zato izazvao nesreću. – Radi se o starijem muškarcu kojem je kako sam čuo pozlilo tokom vožnje. Njega su odvezla kola hitne pomoći.