Vijesti 22.03.2016.

Nabavljena 43 nova kontejnera

ČITANJE: 1 minuta
kontejner
Grad Banjaluka je nabavio 43 nova kontejnera, ukupne vrijednosti 57.926 KM.

Nabavljeno je 20 kontejnera od 1,3 m³ i 23 kontejnera od 3,2 m³.

Kontejneri su raspoređeni u ulicama: Sime Šolaje, Kralja Alfonsa, Kralja Petra II Karađorđevića, Prvog krajiškog korpusa, Grčkoj, Mladena Stojanovića, Kralja Petra I Karađorđevića, Skendera Kulenovića, Cara Dušana, Olimpijskih pobjednika, Kninskoj, Vidovdanskoj, Gundulićevoj, Jukićevoj, Srpskoj, Radoja Domanovića, te kod kružnog toka kod Gradskog mosta i na staroj autobuskoj stanici.

Naime, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske je dodijelio sredstava gradu Banjaluci (koja je aplicirala za ta sredstva na javnom pozivu, koji je Fond raspisao u 2015.godini) u iznosu od 30.000 KM u svrhu sufinansiranja odabranog projekta „Nabavka kontejnera za odlaganje komunalnog i ambalažnog (mješovitog) otpada“.

-Fond i grad Banjaluka su 24. decembra 2015. godine potpisali Ugovor o sufinansiranju projekta „Nabavka kontejnera za odlaganje komunalnog i ambalažnog (mješovitog) otpada“. Učešće Fonda u sufinansiranju iznosilo je 42 odsto, a učešće grada Banjaluka je iznosilo 58 odsto od ukupne vrijednosti projekta. Poslije provedene javne nabavke, Grad je nabavio ukupno 43 kontejnera – pojasnili su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

(Banjaluka.rs.ba)