Vijesti 12.11.2015.

Načelnik Kneževa podletio pod kamion: Malo sam popio i to je to…

ČITANJE: 3 minute
bore_skeljic
Načelnik opštine Kneževo Bore Škeljić službenim vozilom marke škoda Oktavia učestvovao je u saobraćajnoj nesreći.

Prema saznanjima ATV-a, automobil kojim je upravljao načelnik Kneževa podletio je pod kamion. Škeljić je bio pod uticajem alkohola, a tokom uviđaja ustanovljeno je da ima više od 1,8 promila alkohola u krvi.

Na opštinskom vozilu kojim je Škeljić upravljao je načinjena veća materijalna šteta.

Bore Škeljić je u nesreći zadobio lakše povrede. Tokom uviđaja, saznaje ATV, je fizički i verbalno napao pripadnike Policijske stanice Kneževo nakon čega je priveden.

Načelnik Škeljić potvrdio je da je imao saobraćajnu nesreću. Kako je rekao, do kasno je bio na sastanku na kojem se i malo popilo,a bio je i umoran.

– Šleper je prešao na moju stranu, a ja sam bio popit i to je to – rekao je Škeljić u telefonskom razgovoru za ATV. Policija je, navodi Škeljić napravila uviđaj, ali je siguran da je šleper prešao na njegovu stranu.

Iz MUP-a RS danas je potvrđeno da je policija, prije dolaska na mjesto nesreće, dobila dojavu da se iz pravca Ugra prema Kneževu kreće putničko vozilo marke „Škoda oktavia“ na način da ugrožava ostale učesnike u saobraćaju.

U udesu je osim načelnika Kneževa učestvovao i vozač D.S.(1971) iz Banja Luke koji je upravljao teretnim motornim vozilom marke „Volvo“ i priključnim vozilom.

Bore Škeljić na mjestu nesreće zatečen je sa vidnim povredama u predjelu glave, te mu je odmah ponuđeno da mu se ukaže medicinska pomoć u Domu zdravlja Kneževo, što je on odbio.

Na mjestu saobraćajne nezgode izvršen je uviđaj i utvrđeno je da je do saobraćajne nezgode došli prilikom mimoilaženja pomenutih vozila, a nakon završenog uviđaja učesnici su alkotestirani i utvrđeno je da načelnik Kneževa ima 1,82 promila alkohola u organizmu, a D.S. 0,33 promila alkohola u organizmu.

Policija je Škeljića privela u službene prostorije Policijske stanice Kneževo zbog nedozvoljenog prisustva alkohola u organizmu .

Tokom vršenja uviđaja, u vozilu kojim je Škeljić pronađen je i oduzet pištolj marke CZ sa pripadajućim mecima, od kojih je jedan metak bio u cijevi. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da Škeljić posjeduje dozvolu za držanje, ali da ne posjeduje dozvolu za nošenje oružja čime je počinio prekršaj po odredbama Zakona o oružju i miniciji, navedeno je iz policije. Navedeno je i da je Škeljić konstantno vrijeđao policijske službenike upućujući im pogrdne riječi i prijeteći im.

Policija je načelnika Kneževa iz policijske stanice, na lični zahtjev nešto prije 23 časa sprovela u Hitnu službu Doma zdravlja Kneževo, gdje je dežurni doktor pokušao da mu ukaže pomoć, što je on odbio, pa je ponovo vraćen u službene prostorije Policijske stanice Kneževo.

Iste noći oko četiri časa ujutru Škeljić je ponovo na lični zahtjev prevezen u Hitnu službu Doma zdravlja Kneževo, odakle je kolima Doma zdravlja Kneževo prevezen u Univerzitetski klinički  centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv Bolje Škeljića nadležnom sudu biće podnesen izvještaj zbog počinjenih prekršaja po odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru.

(ATV)