Vijesti 29.12.2020.

NAČELNIK KOSTAJNICE: Sve se zatreslo, zidovi su pucali, 80 ljudi neće prespavati u svojim kućama

ČITANJE: 1 minuta

Osamdeset stanovnika Kostajnice večeras neće prespavati u svojim kućama. Među njima je deset mještana kojima su ostećene kuće i stanovi, a ostali zato sto se ne osjećaju bezbjedno.

Ovo je istakao za Srpskainfo Nikola Janjetović, načelnik opštine Kostajnica. On je kazao da su dvije osobe lakše povrijeđene, ali da je u ovom mjestu, koje nije suviše udaljeno od Petrinje, mnogo straha i zebnje.

– Održali smo sastanke Civilne zaštite i Kriznog štaba. Obezbijedili smo dva stana i objekat prvobitno namijenjen Kovid pacijentima za Kostajničane koji nemaju gdje provesti noć – rekao je Janjetović podsjetivši da je veliki broj kuća, stambenih zgrada i društvenih objekata oštećen.

Naročito su pogođeni opštinska zgrada, srednja skola i jedna stambena zgrada.

– U vrijeme zemljotresa bio sam u Opštini, sve se zatreslo, zidovi popucali, digla se prašina a radnici su u panici istrčali vani. Od tada je počela agonija mnogih mojih sugrađana ali sam ohrabren njihovom disciplinom i pomoći koju su nam obećeali tokom popodnevne posjete Željka Cvijanović, predsjednica RS i Radovan Višković, premijer RS – kaže Janjetović.

Sutra ce početi procjena štete, statike objekata i plan obnove.

(Srpskainfo)