Politika 23.05.2024.

Načelnik Srebrenice: Atak na Srpsku, Srbiju i čitav srpski narod

ČITANJE: 1 minuta

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je rezolucija o Srebrenici atak na Republiku Srpsku, Srbiju i čitav srpski narod i da u ovom trenutku Srbi moraju biti jedinstveni, jer iza svega stoji pokušaj njihovog uništavanja.

– U Srebrenici se danas održava sjednica Vlade Republike Srpske i Srebrenica je danas mjesto sabornosti srpskog naroda. Srbi su prepoznali šta se desilo, znaju da će rezolucija biti usvojena, ali su upoznati sa borbom Srbije i Republike Srpske – rekao je Grujičić za RTRS.

On je istakao da rezolucijom o Srebrenici žele da zabrane priču o istini i iznošenje argumenata i da, kako kaže, stave tačku na svoju laž.

Grujičić je rekao da bi usvajanje rezolucije vratilo Srebrenicu u nestabilno vrijeme, narušilo suživot i stabilnost opštine postignutu u posljednjih osam godina.

– Srebrenica je stabilna opština i primjer mutkulturalnim društvima. To nekom očito smeta i namjerno dižu tenzije – rekao je on, dodajući da srpski narod želi da živi u miru.

Grujičić je istakao da je poražavajuća činjenica da je Njemačka predlagač rezolucije, kada se zna da je to zemlja koja je počinila genocid u Drugom svjetskom ratu.