Region 08.01.2022.

Nacionalni savjet Srba Slovenije uputio čestitku povodom Dana Republike

ČITANJE: 1 minuta

Nacionalni savjeta Srba Slovenije uputio je čestitku srpskom članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, kao i svim građanima Republike Srpske povodom 9. januara, Dana Republike, sa željom da Srpska svakog dana bude jača i stabilnija, a njene institucije da se čuvaju i unapređuju.

– Uvjeravamo Vas, gospodine predsjedniče, da je srpski narod u Sloveniji i u ovim okolnostima nepravednog prozivanja i uvođenja nepravednih i nezasluženih sankcija uz Vas i institucije Republike Srpske. Neka nam je Republika Srpska srećna i dugovječna zajedno sa Vama i svim njenim građanima – navodi se u čestitki.

Srpski poslanici proglasili su 9. januara 1992. godine Srpsku Republiku BiH, kasnije Republika Srpska, kao odgovor na namjeru Muslimana i Hrvata da se izdvoje iz Јugoslavije i kao reakcija na stalno preglasavanje Srba na svim nivoima u BiH.

Skupština srpskog naroda proglasila je stvaranje današnje Republike Srpske prije bilo kakvih međunacionalnih sukoba i prije početka građanskog rata u BiH.

(Srna/A.M.)