Vijesti 27.10.2018.

NACRT STRATEGIJE RAZVOJA Građanima prilika da kažu šta misle o razvoju grada u narednih 10 godina

ČITANJE: 1 minuta

Nacrt Strategije razvoja grada za period 2018-2027. godina, koji je usvojen na posljednjem zasjedanju Skupštine Grada izložen je na javnoj raspravi.

Zainteresovani svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na Nacrt mogu dostaviti do 12. novembra Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Takođe, u cilju izrade što kvalitetnijeg prijedloga Strategije, sugrađani će imati priliku da svoje primjedbe iznesu na raspravama.

Prva će biti održana u utorak, 30. oktobra u objektu društvenog doma u Zalužanima, zatim 5. novembra u OŠ „Vojislav Ilić“ u Krupi na Vrbasu, 6. novembra u društvenom domu u Dragočaju, te završna 9. novembra u Banskom dvoru, a sve sa početkom u 17 časova.

Iz Grada kažu da je upućen poziv svim zainteresovanima da se uključe u proces izrade predloga ovog ključnog strateško – planskog dokumenta, koji treba da usmjerava i podstiče budući rast i razvoj grada.

Nacrt dokumenta sa prilozima, objavljeni su na zvaničnoj internet stranici Grada. Strategija razvoja grada za narednih deset godina predviđa četiri cilja: ekonomski razvoj, drugi je grad sa bogatom razvijenom komunalnom infrastukturom, ekologijom i modernim uslugama, „pametni grad“ koji prati tehnološki razvoj i zaštitu životne sredine i četvrti je cilj  razvijanje kulture, sporta i obrazovanja.

(Srpskainfo)