Politika 23.04.2016.

Nada Tešanović ponovo predsjednik aktiva žena SNSD-a

ČITANJE: 2 minute
snsd zene
Nada Tešanović ponovo je izabrana za predsjednika Aktiva žena socijaldemokrata na današnjoj izbornoj sjednici aktiva, gdje je bila jedini predloženi kandidat.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je novinarima poslije radnog dijela konferencije Aktiva žena SNSD-a da je ovaj aktiv jedna od najsnažnijih poluga politika ove političke partije.

“Mi to pokazujemo niz godina. Rekla bih da je iza nas dug put, a ispred nas još duži”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da se neke od stvari koje su, zahvaljujući upravo ženama SNSD-a stavljene na dnevni red i postale Vladine politike, odnose na porodicu, ali i druge važne oblasti kao što su penzioneri.

“Žene SNSD-a su ukazale i na neke razlike između nas i opozicionih partija, te mislim da treba da budemo ponosni na stvari koje smo uradili ka politička organizacija”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da dijeli duboko ubjeđenje koje vlada – da je Aktiv žena najsnažniji dio SNSD-a, te da će za ove izbore “odraditi dobar posao”, kao što je to bilo i do sada. Tešanovićeva smatra da su žene najvjerniji dio stranke, te da je najbitnije da su jedinstvene i odlučne.

“Najmanje žena odlazi iz stranke, te prelazi u druge, jer žena je uvijek sa drugim motivom u stranci nego što su muškarci”, rekla je Tešanovićeva.

Ona je pojasnila da žena uvijek razmišlja o djeci, porodici, bezbjednosti, miru i želji za prosperitetom, dok muškarci ponekad imaju i neke druge želje i planove. Tešanovićeva je dodala da dok je obavljala funkciju ministra porodice, omladine i sporta, nije mogla da se posveti radu Aktiva, te da se nada da će se u narednom periodu realizovati platforma Aktiva koja je danas usvojena. Ona je navela da će na sjednici Glavnog odbora Aktiva žena socijaldemokrata biti izabrani potpredsjednici, iz svih izbornih jedinica po jedna.

“Izbori su nam pred vratima, te je to ono osnovno čemu ćemo se posvetiti – raditi na edukaciji žena odbornica koje će biti predložene na listama, te im pružiti svu pomoć na terenu, koliko budemo mogli”, rekla je Tešanovićeva.

(Agencije)