Sport 15.04.2019.

NADAJU SE OPSTANKU: Krupa postigla pet golova u meču sa Čelikom

ČITANJE: 2 minute

Proradio je napad Krupe. Ekipa Slobodana Starčevića je uspjela da pet puta zatrese mrežu Čelika i osvoji bodove koji ih ostavljaju u borbi za opstanak.

Almir Aganspahić je ušao u igru kada je Krupa vodila sa 3:2, ali tim iz Zenice pravio pritisak. Za samo minut proveden u igri napadač je postigao gol i skinuo pritisak, a potom je još jednim golom riješio pitanje pobjednika i postavio konačnih 5:2.

Ovo nije bio prvi put da Aganspahić donosi svježu energiju u tim Krupe jer je i u domaćoj utakmici protiv Radnika bio strijelac.

– Ovo je za nas bila važna pobjeda, prije svega na psihološkom planu i veoma je važna činjenica da smo konačno bili efikasni. Igrali smo dobro kao tim, sa manjim usponima i padovima, ali generalno je ovo bila dobra utakmica što je mnogo važnije od činjenice da sam ja bio dvostruki strelac. Definitivno se osjeti dobra atmosfera u ekipi, od dolaska trenera Starčevića mnogo toga se promijenilo, igramo bolje, odgovornije, efikasnije i žao mi je što nije došao neko kolo prije jer bismo sigurno imali više bodova na kontu – rekao je Aganspahić koji se na kratko osvrnuo i na svoj status.

– U dvije utakmice sam ušao sa klupe i oba puta sam bio strijelac ali to nije nešto što me opterećava. Mi smo tim, svako ima svoju ulogu, a ja moram reći da sa trenerom imam izuzetno korektan odnos i tu sam da ispunjavam sve obaveze koje se postave pred mene. Naravno, kao i svaki igrač, priželjujem veću minutažu, možda i od prvog minuta ali na meni je da se svojim radom izborim za to – rekao je Aganspahić.

Krupa je i dalje posljednja, a ostalo je još sedam kola do kraja lige.

– Mi ćemo se boriti do posljednjeg minuta, posljednjeg kola i vjerovatno će tada pasti odluka o tome ko će napustiti Premijer ligu. Ostalo je još sedam kola, a za nas će svaka utakmica biti kao finale jer ćemo u svakom meču ići na pobjedu, a utakmica sezone biće duel protiv Zvijezde na našem terenu. Ne zavisi sve od nas, gledaćemo mi naravno i Zvezdu 09 i čekati njihov kiks, ali ništa neće biti važno ako mi ne budemo pravi i ne osvojimo bodove u utakmicama koje moramo da dobijemo. Uveren sam da imamo kvalitet za opstanak i da ćemo to pokazati u nastavku lige – rekao je Aganspahić.

(Srpskainfo)