Sport 25.01.2016.

Nadal: Moje vreme još nije prošlo

ČITANJE: 1 minuta
nadal
Španski teniser Rafael Nadal rekao je da njegovo vrijeme još nije prošlo i da ne žuri sa osvajanjem još jednog Gren slema.

Nadal je od osvajanja Rolan Garosa 2014. godine imao velike probleme sa povredama i formom, a na Australijan Openu je eliminisan već u prvom kolu, porazom od sunarodnika Fernanda Verdaska.

– Nijednog trenutka nisam pomislio na povlačenje. Imam 29 godina, u junu punim 30. Moje vrijeme još nije prošlo, želim da imam još mnogo prilika za osvajanje titule- naglasio je Nadal.

Nekadašnji prvi teniser svijeta naglasio je da je logično što sada igra drugačije nego ranije.

– Kao i svi ostali, ja nisam isti igrač, niti ista osoba, kakav sam bio sa 18 godina. To je logično. Vjerujem da sam ostao čvrsto na zemlji zahvaljujući svojoj porodici i timu- istakao je Nadal.

Iako je svoju posljednju Gren slem titulu osvojio prije više od godinu i po dana, Nadal ističe da ne osjeća pritisak osvajanja 15. trofeja na najvećim turnirima na svijetu.

– Ne osjećam nikav stres po pitanju osvajanja Gren slema. Osjećao sam stres zbog toga kako sam igrao i radio na tome tokom cijele godine- rekao je španski teniser.

(B92)