Sport 10.03.2016.

Nadal: Nemam veze sa dopingom, ništa ne krijem

ČITANJE: 2 minute
nadal
U smiraj ’slučaja Marija Šarapova’, Rafael Nadal rekao je da on nikada nije imao nikakve veze sa nedozvoljenom supstancama.

-Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno, veoma sam daleko od toga, od dopinga. Potpuno sam čist, vrijedno sam radio tokom cijele karijere i kada sam povrijeđen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren- rekao je Nadal.

Tokom karijere kolaju glasine i priče o Rafinom navodnom dopingovanju, a i on je svjestan toga.

-Čuo sam to nekoliko puta i malo sam umoran od svega toga. Sebe vidim kao ambasadora tenisa i ne bih na taj način narušio imidž uzora za mlade igrače. Vjerujem u sport i u njegove vrijednosti. Sport je primjer društvu, primjer djeci, i kada bih radio nešto što nije u skladu sa time, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike- dodao je Španac na konferenciji za novinare pred turnir u Indijan Velsu. Nadal kaže da je koristio neke inovativne terapije kada se oporavljao od povreda koljena, ali da nikada nije krio o čemu je riječ.

-Tokom cijele karijere bio sam otvoren, nikada nisam pokušavao da skrivam bilo šta. Radio sam PRP (terapiju obogaćenom plazmom) – prvi put je bilo fantastično, drugi pit je bilo loše, nisam igrao tenis sedam mjeseci. Takođe, imao sam i terapiju matičnim ćelijama dva puta na koljenu i sve je prošlo kako treba. Ne radi, niti sam ikada radio išta pogrešno- rekao je.

Rafa kaže da postoji nacionalni doktor koji vrši provjeru za sve španske igrače.

-Već godinama je tako i nikada ne bih uzeo bilo šta bez njegovog znanja.

Nadal se dotakao i povoda cijele priče – činjenice da je Marija Šarapova pala na doping testu.

-Teško je zamisliti da tako nešto može da se desi, ali greške se dešavaju. Ona treba da bude kažnjena. Želim da vjerujem da je to bila greška sa njene strane i da nije htjela to da uradi. Ipak, očigledno je riječ o nemaru i zato ona mora da plati- zaključio je Španac.

(B92)