Sport 20.03.2016.

Nadal: Nije život jedan protivnik

ČITANJE: 2 minute
nadal
Rafael Nadal rekao je da sa pozitivnim razmišljanjem napušta Indijan Vels, iako je ponovo izgubio od Novaka Đokovića.

Srpski teniser dobio je poslednjih 13 setova protiv osvajača 14 Gren slemova, savladao ga je u 10 od poslednjih 11 mečeva i sada vodi sa 25-23 u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.

– Igrao sam dobro cijele nedjelje. Danas sam bio bliži nego u nekim prethodnim mečevima koje sam odigrao protiv najboljeg na svijetu. To je za mene pozitivno. Nije život jedan protivnik. Nije život samo gubljenje od jednog igrača. Bilo je frustrirajuće 2011. Tačno je da sam protiv njega igrao mnogo finala i izgubio šest, ali sam pobjeđivao protiv ostalih. U posljednjih godinu i po dana je popuno drugačije. Nisam se samo sa njim takmičio, igrao sam protiv mnogih i nisam bio spreman da povjerujem da mogu da se takmičim na najvišem nivou sa Novakom. U posljednjih šest turnira protiv njega sam igrao u Pekingu, Londonu, Dohi i sada. Ako igram protiv njega to je zato što sam u polufinalu ili finalu, a to su dobre vijesti za mene- rekao je Španac.

Nadal je potom pokušao da opiše dominaciju Federera njega i Đokovića, a ponovo se osvrnuo i na povrede.

– To su različiti trenuci u karijeri za svu trojicu. Mislim da je Rodžer bio veoma dominantan tokom nekoliko godina. Kada sam ja stigao, mislim da je on nastavio sa dominacijom, ali je imao nekoga tu. Onda je stigao i Novak. Kada sam ja bio dominantan imao sam više od jednog rivala. Imao sam Novaka, imao sam Rodžera i Endija. Imao sam i teške trenutke kada sam imao šansu da nastavim dominaciju. Na primjer 2012., igrao sam sjajno i povredio se. 2009. sam igrao takođe sjajno i povredio kolena. 2014. sam igrao dobro, bio sam prvi na rejs listi, ali sam povrijedio ručni zglob. Novak je i prije toga bio dominantan. Ali je sada još dominantniji. Novak je bio tu sve vreme. Nikada se nije povređivao. Uvijek je čekao svoj trenutak. Kada je on stigao, nije ga propustio. Teško je zaustaviti ga, igra na tako visokom nivou i ne povređuje se. Mislim da je Novak nevjerovatan igrač, a nevjerovatnog igrača sa mnogo samopouzdanje je teško zaustaviti. I Rodžera je bilo teško zaustaviti kada je igrao sa najviše samopouzdanja i na najvišem nivou. Mislim da je i sa mnom bilo slično. Novak se sada vjerovatno osjeća bolje nego ostali. I u isto vrijeme mu ništa ne smeta. To se meni nije desilo. Realnost je da je on veoma kompletan igrač jer igra sjajno na svim podlogama, tako da mu čestitam- poručio je Nadal nakon meča.

(b92)