Sport 23.12.2022.

Nadal o trci sa Đokovićem i Federerom: Samo jedan je najveći

ČITANJE: 2 minute

Španski teniser Rafael Nadal osvrnuo se u intervjuu za “Marku” na GOAT trku, koja je već godinama aktuelan.

Ostali su on i Novak Đoković, mada svoje argumente i navijače ima i Rodžer Federer.

“Razumijem i mislim da je to dobro za promociju našeg sporta. Štampa mora da piše, ali moj način razumijevanja debate se nije promijenio tokom godina. Biće samo jedan najbolji, što mislim da nije lako definisati jer svako ima svoje argumente. Osim toga, danas su dva od tri tenisera aktivna. Na kraju, bitno je da smo Federer, Đoković i ja uradili mnogo više od onoga što smo sanjali. Ne volim da pričam o tim stvarima jer sam dio jednačine, ali po brojkama smo postigli stvari koje nikada nisu napravljene u sportu, tako da ćemo sigurno ući u istoriju tenisa”, rekao je Nadal.

Nadal trenutno ima najviše Grend slem titula, 22, jednu više od Novaka Đokovića.

“Naravno da bih volio da budem taj koji će završiti s najvećim brojem Grend slemova. Ja sam takmičar, ali mi to nikada nije bila opsesija niti će biti. Možda je iluzija, ali opsesija nije. Mogu samo da budem zahvalan što sam tu tolike godine, ne samo kao teniser, već kao ljubitelj tenisa, jer sam uspio da doživim mnoge stvari koje nisam mogao ni da sanjam”, dodao je on.

Nadal je najveći rival Federeru, ali i Đokoviću.

“Istina je da sam ja prvi Federerov rival. Onda, kada je Novak došao, Federer je i dalje bio bolji od mene, ali kasnije, dobijao sam više Rodžera, tako da sam se više susretao i sa Đokovićem. Više sam mu bio veliki rival nego Rodžer. Ovo vidim kao nešto pozitivno, mislim da niko od nas ne bi mogao da ovo pravi do 35. godine i više da nije bilo druge dvojice. Federer, Đoković i ja smo ovo doveli do krajnjih granica, da uvijek želimo više”, zaključio je Nadal, prenosi B92.