Vijesti 24.12.2022.

Nadbiskup Vukšić: Ljudima prije svega treba pomoći u nevolji

ČITANJE: 1 minuta

Nadbiskup vrhbosanski Tomo Vukšić uputio je povodom predstojećeg katoličkog Božića poruku vjernicima da, prije svega, treba pomoći ljudima u nevolji, a tek kasnije na različite načine proslaviti sam praznik.

“Mnogi sužnji različitih vrsta i danas traže ‘svratište’, to jeste rješenje za svoje muke. I kada god sa svojim potrebama kucaju na naša vrata pa ih primimo i pomognemo koliko možemo, primili smo, takođe, Isusa u njemu”, naveo je Vukšić, prenosi Srna.

On je napomenuo da u BiH radi oko 60 javnih kuhinja i sličnih ustanova, koje nude takav vid pomoći, te da se u njima hrani 17.000 ljudi, dok istovremeno godišnje bude uništeno 140.000 tona hrane od koje bi se moglo napraviti 280 miliona obroka, prenosi KTA.

Vukšić je istakao da je Božić svetkovina kojom se hrišćani sjećaju rođenja sina Božijeg, te da je svaki hrišćanski vjernik pozvan živjeti život tako da se Isus rodi u njegovom srcu, savjesti i djelovanju, prenose Nezavisne.

Uz želju da se Isus nastani u svima, Vukšić je svim sveštenicima i katolicima poželio srećan i blagosloven Božić i srećnu nastupajuću 2023. godinu.