Vijesti 05.08.2021.

Nadležne službe na terenu zbog olujnog nevremena

ČITANJE: 1 minuta

Komunalne ekipe i vatrogasci su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju posljedica uzrokovanih olujnim nevremenom koje je jutros zahvatilo Banju Luku.

Za sada, prema prvim podacima sa terena, najviše je polomljenih grana drveća, dok je olujni vjetar obarao i stabla i stvorio niz problema u vezi sa javnom higijenom u vidu raznesenog otpada, kesa, lišća i sitnih grana.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za komunalne poslove, izdat je i nalog preduzećima „Tamaris“ i „Čistoća“ za maksimalan angažman po pitanju uklanjanja polomljenih grana, odnosno raznesenog otpada.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice potvrđeno je da su angažovane i stavljene u pripravnost sve raspoložive jedinice u Vatrogasnoj službi, koje su već na terenu na području Lazareva, gdje uklanjaju polomljena i oborena stabla.

Otklonjeni kvarovi na semaforima

Do 09.00 časova, otklonjeni su kvarovi na semaforima uzrokovani jutrošnjim nevremenom, dok je u toku otklanjanje kvara na raskrsnici ulica Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića.

(A.M.)