Vijesti 28.01.2021.

NAGODILA SE SA TUŽILAŠTVOM: Tijana Ajfon plaća 16.000 evra da izbjegne zatvor

ČITANJE: 2 minute

Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon nagodila se sa Tužilaštvom BiH da plati kauciju od 16.000 evra kako ne bi morala da služi kaznu zatvora od godinu dana, saznaje Nova.rs.

U sporazumu o priznanju krivice predviđeno je da se Tijana osudi na godinu dana zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, optužena ima mogućnost da plati kauciju u iznosu od 16.000 evra kako bi izbjegla služenje kazne zatvora.

Portparol Tužilaštva BiH, Boris Grubešić, saopštio je danas da je optužena u prisustvu advokata u celosti sporazumno priznala krivicu za djelo koje joj je optužnicom stavljeno na teret.

“Predložena kazna je u skladu sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog djela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH”, rekao je Grubešić, navodeći da je Sud prihvatio sporazum.

Prema optužnici Tijana Ajfon je podsticala državljanke Srbije G. S. i S. P. iz Beograda da, u cilju pružanja seksualnih usluga, otputuju s njom u Bijeljinu, gdje su na privatnoj zabavi pružali seksualne usluge za iznos od po 500 evra.

U tu svhru Ajfonka je zajedno sa G.S. i S.P., 27. maja prošle godine ilegalno ušla u BiH, preko rijeke Save. Odatle su odvezene na privatnu zabavu u mjestu Suho Polje. Zabavu je prekinula policija u akciji “Kristal” i uhapsila osumnjičene. Na zabavi je zatečeno devet žena i 26 muškaraca. Mnogi od njih su bliski kriminalnom miljeu, imaju bogate dosijee, a neki važe za ljude bliske “Škaljarskom klanu”. Imanje je bilo okruženo skupocjenim automobilima “porše”, “audi”, “BMV”, među kojima je bilo i blindiranih. U pretresu vikendice i vozila otkriveno i zaplijenjeno 46 grama kokaina, medicinska droga, deset pištolja, tri pancira, preko 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopi i slično.

(E.M)

Oznake: Tijana Ajfon