Vijesti 14.12.2017.

Nagrada „Naj žena 21. veka“ u rukama banjalučke novinarke!

ČITANJE: 2 minute

Banjalučka novinarka i humanitarka Adriana Basara dobila je prestižno priznanje u Srbiji, gdje je proglašena za „Naj ženu 21. veka“ u oblasti humanitarnog aktivizma.

Na manifestaciji održanoj u Beogradu, Adriana Basara, novinarka, članica Udruženja „4+“ i neko ko je uvijek prvi u organizovanju humanitarnih akcija, bila je jedan od nagrađenih sa prostora cijele bivše Jugoslavije.

Basara je proglašena najuspješnijom ženom u 2017. godini kada je u pitanju upravo humanitarni rad i organizovanje plemenitih akcija.

Iako se cijeli život bavi humanitarnim radom, skromna Adriana, kaže da nagradu nije očekivala.

– Sami su me prijavili i izabrali kao naj ženu u ovoj oblasti, što mi svakako mnogo znači, jer, iskreno, nisam mislila da sam kompetentna za ovo priznanje – kaže Basara koja je i za vrijeme našeg poziva, bila u Centru „Zaštiti me“, te spremala paketiće za djecu iz višečlanih porodica i mališane samohranih roditelja.

Nagradu dodjeljuje marketinška agencija iz Beograda, koja svake godine okuplja žene iz oblasti preduzetništva, te ih nagrađuje zajedno sa onima koje imaju određen uticaj na društvo.

S obzirom na to da je Basara poznata po organizovanju mnogih akcija, ova nagrada samo je još jednom potvrdila da se humanitarni rad i te kako vidi i cijeni.

– Najveće akcije koje sam radila su u okviru Udruženje „4+“, a najčešće se odnose na borbu sa sistemskim problemima. Što se tiče humanitarnih akcija, često ih organizujem sa Humanitarnim udruženjem „Budimo ljudi“. Svima se pridružujem kada je riječ o humanom aktivizmu, a s obzirom da radim i na jednoj humanitarnoj emisiji, dosta mi se ovaj hobi poklapa i sa poslom – kaže Basara, koja je bila inicijator bezbroj akcija u kojima se prikupljao novac za liječenje djece.

(EuroBlic)