Magazin 29.09.2020.

NAGRADA: Predstava “Edit Pjaf” glumice Đurđe Vukašinović pobjednička na Art trema festu u Rumi

ČITANJE: 2 minute

Autorski rad glumice Đurđe Vukašinović iz Banjaluke pod nazivom “Edit Pjaf, kabaretska predstava“ pobjednička je predstava 23. Art trema festa koji je održan od 24. do 27. septembra u Domu omladine u Rumi u Srbiji. Đurđa je u Banjaluku donijela nagradu Zlatna maska za najbolju predstavu.

Art trema fest Ruma već dvadeset godina afirmiše rad studenata umjetničkih akademija u regionu, prikazujući njihove ispitne, diplomske i profesionalne produkcije, kao i kamernih predstava koje nastaju u saradnji sa pozorištima, nezavisnim teatarskim asocijacima i ustanovama kulture.

Predstavljanje sa ovim komadom u Rumi, bilo je tek treće izvođenje ove predstave i prvo učešće “Edit Pjaf” na nekom festivalu, što je jedan od dokaza da glumica uspijeva u svojoj plemenitoj misiji da vrati ljude duhovnosti i probudi u svakom čovjeku nešto lijepo. Značaj ove nagrade dodatno uvećava činjenica da je Festival internacionalnog karaktera.

– Naravno da svaka nagrada imponuje, ali ono što je mene ganulo jeste reakcija publike nakon predstave, zatim komentari publike na društvenim mrežama i poruke koje sam dobila u inbox. Ovo je moj autorski projekat, tako da Grand prix potvrđuje ne samo moj glumački kvalitet, već i moju kompetenciju kao autora i reditelja. Ova internacionalna nagrada je samo početak – kazala je Đurđa Vukašinović i dodala da kada odlazi na neki festival ne razmišljam o nagradama, već o predstavi i igri sa velikim žarom.

Ova kabaretska predstava premijerno je izvedena u avgustu u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, a zbog velikog interesovanja publike našla se ponovo na repertoaru i u septembru.

– Između mene i Edit Pjaf postoji čvrsta konekcija zasnovana na dubokom razumijevanju. Nju osjećam kao što osjećam i sebe, što je publika odmah prepoznala. Edit Pjaf je moja plemenita misija. Ljudi su željni iskrenih emocija, a to je Edit Pjaf – ističe Đurđa.

(SB/banjaluka.net)