NAGRADA “VELIMIR SOMOBOLAC”: Stojan Vranješ izabran za najboljeg fudbalera RS u 2019.

Najbolji fudbaler Republike Srpske za 2019. godinu je Stojan Vranješ, član banjalučkog Borca.

Nagrada “Velimir Sombolac” uručena mu je na manifestaciji Dan fudbala koju zajedno organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i “Sportski žurnal”. Njega je jednoglasno izbrao žiri na čelu sa publicistom i novinarom Tomom Marićem, a prednost je dobio u odnosu na Velibora Đurića iz Radnika i Jovu Lukića iz Krupe. Nagradu “Srđan Kačar” za perspektivnog igača dobio je Vladimir Bradonjić iz Radnika u konkurenciji Jovana Bokića (Leotar) i Nikole Turanjanina (Borac, BL). Miloradu Subiću iz Dervente pripala je nagrada “Ilija Pantelić” za najboljeg fudbalskog radnika.

Drugu godinu zaredom najbolji trener dolazi iz banjalučkog Borca, a ovaj put to je Branislav Krunić kojem je pripala nagrada “Ilija Miljuš”. On je bio prvi ispred Mladena Žižovića (Radnik/Zrinjski) i Zorana Ćurguza (Željezničar sport tim). Priznanje za najboljeg sudiju od ove godine nosi ime “Ratko Kragulj”, a nju je dobio Dražen Marić iz Bijeljine dok su među kandidatima bili Jovo Karić (Trebinje) i Damir Lazić (Brčko).

Zlatnu plaketu “Miljan Miljanić” dobio je Fudbalski savez Srbije za 100 godina postojanja kao i proslavljeni srpski trener Velibor Bora Milutinović. Nagrada za životno djelo “Doktor Milan Jelić” otišla je u ruke Milorada O. Laleta iz Istočnog Sarajeva.

Specijalne nagrade, Zlatna plaketa Fudbalskog saveza Republike Srpske otišle su u ruke čelnih ljudi Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine Zvezdana Terzića, Milorada Vučelića i Vojislava Gajića kao i predsjednika Rudar Prijedora Darka Milunovića te trenera iz Sjeverne Makedonije Zorana Smileskog.

Prvi put dodjeljena je nagrada ambasador fudbala koju je dobio Mladen Krstajić, priznanje za humanitarni rad u fudbalu otišlo je u ruke Vlade Đajića, posebna zahvalnica gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću. Za najbolju fudbalerku Republike Srpske za 2019. izabrana je Sofija Krajšumović, članica Radnik Bumeranga iz Bijeljine dok je Dejan Pavlović iz banjalučkog Policajca najbolji igrač malog fudbala.

(Glas Srpske)

Gradski tamburaški orkestar muzikom pruža podršku u borbi protiv koronavirusa

Večeras je u Banjaluci trebao početi 19. Evropski festival trzalačkih instrumenata “Veče uz tamburu 2020”, koji je otkazan zbog situacije uzrokovane koronavirusom. Umjesto festivala Gradski tamburaški orkestar će narednih dana svojom muzikom pružiti podršku svima u borbi protiv korona virusa. Poslušajte njihovu izvedbu poznate italijanske pjesme “L'Italiano”:

DODIK: Mobilna bolnica ostaje u vlasništvu Vlade

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je večeras na banjalučkom aerodromu dočekao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je da će sutra stići drugi kontingent opreme. Podsjetio je da je Vlada Srpske za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona KM. “Mislim da je ovo dobar potez vlasti Srpske, ova bolnica može da

Umjetnička strana epidemiologa Kona oduševila Srbiju

Doktora Predraga Kona, načelnika Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i člana Vladinog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa znamo kao jednog od najboljih epidemiologa u Srbiji, kojeg i danas svakodnevno slušamo i gledamo tokom epidemije COVID-19. Rijetko ko, međutim, zna za njegovu umjetničku stranu, ali u svom svijetu on i

Na banjalučki aerodrom stigao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

Na međunarodni aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke večeras je sletio prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona. Avion je dočekao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, opremu su preuzeli predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, javlja