Vijesti 12.04.2019.

NAGRADA ZA “AFERU PELENE” Branislav Zeljković imenovan za direktora Instituta za javno zdravstvo RS

ČITANJE: 1 minuta

Branislav Zeljković, kadar Ujedinjene Srpske, imenovan je juče za direktora Instituta za javno zdravstvo RS, potvrdio je za Srpskainfo lider ove stanke Nenad Stevandić. 

– To je u skladu sa koalicionim dogovorom, ali i našim opredjeljenjem da mladi obrazovani i sposobni ljudi ostanu u zdravstvenom sistemu – rekao je Stevandić.

Zeljković je javnosti najpoznatiji kao, po mnogima ključni čovjek u “aferi pelene”. On je naime bio direktor za javne nabavke u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, kada je sklopljen ugovor za nabavku pelena za teško bolesnu djecu i odrasle osobe sa invaliditetom. Oko 2.000 porodica, čiji članovi imaju pravo na pelene preko zdravstvenog osiguranja, našli su se u velikom problemu, jer su pelene bile katastrofalnog kvaliteta, gotovo neupotrebljive, a u nekim slučajevima čak i rizične po zdravlje korisnika.

Nakon pritiska javnosti, Zeljković je smijenjen sa fukncije u Fondu zdravstvenog osiguranja RS. To je, kako tvrde poznavaoci političkih prilika, dovelo do napetosti u vladajućoj koaliciji.

Vlada RS je juče imenovala Zeljkovića za direktora Instituta, čim je on, faktički nagrađen, jer je dobio jednu od najpoželjnijih funkcija u zdravstvu Srpske.

(Srpskainfo)