Vijesti 17.08.2015.

Nagrade za najuređenija banjalučka dvorišta

ČITANJE: 2 minute

najuredjenije dvoriste

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović uručio je danas 11 nagrada najuspješnijim učesnicima akcije “Biramo najuređenije”.

Gavranović je rekao  da je osnovni smisao ove akcije koja se provodi već 13 godina, da se što više javnih površina, dvorišta i dvorišnih površina, balkona, okućnica i prostora oko stambenih zgrada uredi na najbolji mogući način, da ljepše izgledaju i da to bude doprinos ukupnom uljepšavanju i uređenju grada.

On je naveo da je nagradni fond ove godine iznosio 3.000 KM, ali da on nije suština, nego da se animira što veći broj građana da učestvuju u akciji i da se pokaže šta su svojim trudom uradili, te da to dobije društveno priznanje kroz proglašenje najuređenijeg dvorišta, balkona, školskog dvorišta i prostora u stambenim zgradama.

Gavranović je istakao da su ove godine dodijeljene i tri specijalne nagrade, i to dvije za najstarije sugrađanke koje su učestvovale u ovoj akciji i Rotari klubu “Glorija Banjaluka” koje je dalo ideju da se gradski most “Patra” već drugu sezonu uljepša postavljanjem žardinjera i cvjetnih aranžmana.

On je najavio za narednu godinu obezbjeđenje nagrade i za dva najmlađa sugrađana koji će učestvovati u akciji.

U kategoriji najuređenije dvorište prvo mjesto je osvojila Jadranka Hajder iz LJubačeva, koja kaže da dvorište uređuje lično radi sebe i svoje porodice, te da zajedno sa suprugom dnevno provede dva časa na uređenju dvorišta.

hajder najljepse dvoriste

Najstarija učesnica i dobitnica specijalne nagrade Stojanka Trivić kaže da joj ova nagrada znači puno i da će biti dalja motivacija za učešće u ovoj akciji.

Brankica Milojević iz Rotari kluba “Glorija” rekla je da se projektom uređenja Gradskog mosta postavljanjem žardinjera sa cvijećem, koji je realizovan isključivo od sredstava kluba, željelo doprinijeti poboljšanju i unapređenju izgleda grada, te da je to prije svega poklon svim sugrađanima.

Ona je izrazila očekivanje da će Banjalučani ovu ideju i nastojanje uzvratiti brižljivim čuvanjem i održavanjem onoga što ukrašava gradski most.

U kategoriji najuređenije dvorište drugo mjesto osvojio je Dragan Kostić iz Krupe na Vrbasu, a treće mjesto Brane Topić iz ulice Rade Vranješević.

U kategoriji najuređenije školsko dvorište prvo mjesto osvojila je banjalučka Gimnazija, drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi “Jovan Cvijić”, a treće Osnovnoj školi “Zmaj Jova Jovanović”.

U kategoriji najuređenijeg prostora u stambenim zgradama nagradu je dobila Zajednica etažnih vlasnika, Bulevara cara Dušana broj šest, a u kategoriji najuređenijeg balkona Milica Čelebić iz Đure Đakovića broj 24.

Akcija “Biramo najuređenije” počela je 27. aprila, a okončana je početkom juna.