Magazin 27.01.2016.

Nagrađena Slađana Kajkut: Odlična učenica uprkos bolesti

ČITANJE: 2 minute
sladjana kajkut
Među 17 nagrađenih srednjoškolaca juče se našla i Slađana Kajkut, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize, ali bolest je nije spriječila da bude odlična učenica puna znanja.

-Ovo mi je prva nagrada i zaista je veliko zadovoljstvo i čast dobiti je. U početku školovanja bilo mi je teško ići u školu, tada sam imala velike poteškoće u hodu. Zahvaljujući brojnim operacijama i liječenju sada se bolje krećem, a ako se ima cilj i ako se želi boriti u životu – ništa nije teško- kazala nam je Slađana.

Da postigne odličan uspjeh zaslužna je i majka Milja, koja punih 13 godina dovodi Slađanu u školu i zajedno se bore za bolje sutra.

“Nezavisne” su ranije pisale o ovoj hrabroj i vrijednoj učenici i kako ju je u osnovnu školu majka Slađanu čak nosila na svojim leđima. A Slađana je od prvih školskih dana bila odličan đak, sa dvije želje: da bude bolje i redovno ide u školu. Zdravstveno stanje se poboljšalo, ali i dalje hoda uz pomoć mame i planira studiranje na Ekonomskom fakultetu.

Majka Milja ističe kako se Slađana pokazala kao dijete s pozitivnom energijom, a ponosna je na ovu nagradu.

Povodom školske slave, Svetog Save, juče je u Banskom dvoru najboljim učenicima uručeno po 150 KM i knjiga “Ko lepi san'”, autora Nadežde Lazarević-Kovačević.

Ljubinka Dragojević, načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti, rekla je da su Dani Svetosavlja lijepa prilika da se učenicima oda priznanje za njihov rad, trud i zalaganje.

-Oni nisu samo odlični učenici, već su i veoma aktivni u vannastavnim aktivnostima i kao takve ih nastavnička vijeća biraju za najbolje- kazala je Dragojevićeva.

Dragana Dobraš, učenica Gimnazije, koja poslije završetka srednjoškolskog obrazovanja planira da upiše studij medicine, kaže da svaka dobijena nagrada za nju predstavlja dalji podsticaj da se trudi i zalaže za odličan uspjeh.

David Baralić, učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole, rekao je da će školovanje nastaviti na banjalučkom Elektrotehničkom fakultetu i da ova nagrada znači i njegovu obavezu da opravda očekivanja koja grad ima od njega uručujući mu ovu nagradu.

(NN)